veraset ve intikal beyannamesi
Değerli Meslektaşlarım,
Bir müvekkilim yurtdışından babasının vefaatından sonra veraset ve intikal işlemlerini yapmam için vekaletname verecek ve bu hususları ben takip edeceğim.Diğer kardeşleri ile sorun yaşadığın için mirasın öncelikle intikalini ve sonra da paylaşılmasını talep edeceğiz lakin intikal işlemini gerçekleştirirken veraset ve intikal beyannamesinde tüm mirasçıların imzası aranıyor.Bu durumda zaten diğer kardeşler müvekkilimin mirastan pay almalasını engellemek isterken onlara nasıl gelin intikal beyannamesini imzalayın da malları intikal edip paylaştıralım diyebiliriz bu durumda nasıl bir işlem yapmam lazım ? bir çıkar yok var mıdır?
Cevap: veraset ve intikal beyannamesi
Aynı problem bende de mevcuttur. Taksim davası açmamı engellemek için beyannameye imza atmıyorlar. Dolayısı ile tapu intikali yapamıyoruz. Tapu intikali yapamadığımız içinde hiçbir dava açamıyoruz.
Bu sorunun çözümü ile ilgili bilgisi olan yardımcı olursa çok makbule geçer.
Üstad, Geçenlerde maliyeye giderek sordum bu hususu intikali talep eden kişinin imzası yeterli dediler vekaleten avukat tarafından yapılıyorsa da avukatın vekaletnamesini de ekleyin dediler.Demekki tüm mirasçıların imzası gerekmiyormuş sadece yakınlık dereceleri Tc no'ları yeterli oluyor demektir.
Alıntı:
Kadir U. rumuzlu üyeden alıntı
Üstad, Geçenlerde maliyeye giderek sordum bu hususu intikali talep eden kişinin imzası yeterli dediler vekaleten avukat tarafından yapılıyorsa da avukatın vekaletnamesini de ekleyin dediler.Demekki tüm mirasçıların imzası gerekmiyormuş sadece yakınlık dereceleri Tc no'ları yeterli oluyor demektir.
Bana da tam tersini söyledi veraset vergi dairesi, herkesin imzası olmadan olmaz diye.... Bilemiyorum, uygulamada farklılıklar olabiliyor galiba.....