Exper sonrası ev sahibinin satıştan vazgeçmesi
Merhabalar,
145 bin tl fiyata emlakçı aracılığı ile anlaştığımız bir evi konut kredisi ve bireysel ihtiyaç kredisi ile kullanarak almak istedik ve emlakçı ile benim aramda sözleşme yapıp (Sözleşmede ev sahibi yer almıyor.) eve exper gönderdik. Exper eve 180 bin tl değer biçti ve 135 bin tl konut kredisi kullanmak için bir bankaya, 20 bin tl ihtiyaç kredisi kullanmak için başka bankaya başvurduk ve kredilerimi sorunsuz kullandım. Emlakçı tapu için ev sahibinden gün aldı ve bende bankada konut kredisi için gerekli imzaları atıp tapu gününü söyledim. Fakat tapu günü evin sahibi gelmedi ve sonrasında 2-3 gün ulaşamadık. Sonunda ulaştık fakat ev sahibi satıştan vazgeçtiğini söyledi. Biz exper paramız gider diye hesap ettik fakat banka bana 4700 tl masraf çıkardı bireysel krediyide saymıyorum. Maddi yönünü geçtik manevi olarak çökmüş durumdayız.
- Elimde emlakçı ile aramda yapılan sözleşmenin fotokopisi ve evin tapusunun fotokopisi var. Sözleşme noter huzunda değil emlakçıda yapıldı ve sözleşmede ev sahibi kısmı boş yani alıcı ve emlakçı kısmı imzalı.
- Ev sahibi ile aramda geçen mesajlaşmalar ve telefon görüşmeleri var. Evde 145 tl verdiklerinden bahsediyolar ve vazgeçtiklerini söylüyolar.
Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim. Acil yardımlarınızı bekliyorum. Ev sahibine mi yoksa emlakçıyamı yanaşmalıyım. bir yakınım menfi zarar davası açabilirsin dedi. Lütfen yardımcı olun zaten zor şartlarda girmiştim bu işe.
Cevap: Exper sonrası ev sahibinin satıştan vazgeçmesi
Yokmu bu konuda bana yardimci olabilecek birileri.
Cevap: Exper sonrası ev sahibinin satıştan vazgeçmesi
2021 yılının sonunda benzer bir mağduriyetle ben de buradayım. Malesef böyle insanlar bitmiyor, bitmeyecek gibi duruyor.