İcra dosyasını icra dairesi yerine avukat ile anlaşarak indirimli ödemek ?
Merhaba,
Çok bilgili olduğum bir konu değil ama babam 1999 yılında iflas etmişti ve alacaklı avukatları indirim yaptığını kabul edip ödemeyi aldıktan sonra dosyayı kapatmadan babamı uğraştırmışlar. Benim de 2013'den kalma ödemesini unuttuğum 3x200 TL den 600 TL lik bir senet var. 200 TL faiz, 88 TL icra masrafı ve 300 TL avukat ücretiyle 1188 TL olarak ödemem için bir tebligat aldım.
Tebligatta icra dairesinin bir IBAN hesabı var oraya parayı yatırın diyor Çarşambaya kadar. Benim elimde nakit olmadığı için karşı tarafın avukatlık bürosunu aradım. Kredi kartıyla kendi sitelerinden 1050 TL ödersem bana icra için iptal ile ilgili ibrazname göndereceğini söylüyor ama elimde ............. numaralı dosyanızın 1188 TL olan borcunu anlaştığımız üzere 1050 TL olarak hesabımıza kredi kartıyla ödeyin tarzı bir sms veya yazılı bir bilgi yok. Yani 1050 TL ödediğim zaman sadece bu sözlü bir şey, karşı tarafın avukatı daha önce de babamın başına geldiği gibi benim dosyamı kapatmaz ve bu borcu ödeme saymazsa durum kötü olur. Benim bu ödemeyi 1050 TL olarak ödeyebileceğimi ispatlamam için ne tarz bir şeye ihtiyacım var acaba ? Şimdi avukatı arayıp bana böyle bir yazı gönderin desem mi ki ?
Cevap: İcra dosyasını icra dairesi yerine avukat ile anlaşarak indirimli ödemek ?
Bana yardımcı olabilecek birisi var mı lütfen :(