Kredi Kartı Borcum'u Tam 2 Katı istiyorlar.
Merhaba Arkadaşlar;
Türkiye iş bankası kredi kartı kullanıyordum. 5200 TL Kredi Kartı borcum vardı anapara olarak.
Bugün Avukat aradı ve faizleri ile birlikte 10.000 TL borcum olduğunu beyan etti. Kendilerine 5.000 TL lik borç nasıl 10.000 tl oluyor dediğimde ise %30 Faiz konuluyor dediler.
Bankayı aradım fakat banka yardımcı olamayacağını avukatla görüşmem gerektiğini söyledi.
Tekrar avukatı aradım taksitlendirme istedim yoksa sizde uğraşıcaksınız bizlerde dedim. (İndirim yapar düşüncesiyle) Kendisi taksitlendirme yapmak isterseniz 12 13.000 TL yi bulacağını söyledi.
Şok oldum açıkcası Yapı Kredi kredi borcumu hala ödemekteyim 5 yıl uğraştılar ödemedim en sonunda pes ettiler ve faiz indirimi ve avukatlık masraflarını yansıtmadılar. Aylıkta istediğim gibi 500 500 taksitlendirme yaptılar.
Şimdi Bu arayan İş Bankasının avukatları ise taksitlendirmeye gitmiyor. Tek seferde kapatmak istesem ne kadar olur diyorum 8500 9000 tl ye kapatmaya çalışırım diyor.
Yani anlayacağınız hiç bir şekilde ne faiz indirimi nede ödememi istiyorlar sanırım.
Nasıl bir yol izleyebilirim acaba yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Cevap: Kredi Kartı Borcum'u Tam 2 Katı istiyorlar.
Bankanın veya avukatının indirim yapması zorunlu değil. Tamamen inisiyatife kalmış bir konu bu. Bence avukat ile bir kere daha konuşup durumunuzu aktarın.
Yapı Kredi'ye yaptığıızın aynısını yapın, ödemeyin, 5 yıl uğraştırın. Sonunda bunlar da pes eder, faiz indirimi yapar ve avukatlık ücretini yansıtmazlar, aylık ta istediğiniz gibi 500 500 ödersiniz.
Alıntı:
Der Kanisterköpfige Mann rumuzlu üyeden alıntı
Yapı Kredi'ye yaptığıızın aynısını yapın, ödemeyin, 5 yıl uğraştırın. Sonunda bunlar da pes eder, faiz indirimi yapar ve avukatlık ücretini yansıtmazlar, aylık ta istediğiniz gibi 500 500 ödersiniz.
Evet evet kessinlikle, hatta neden 8 yıl uğraştırıp ayda 500 ödemek yerine , bankadan ayda 200-300 fazladan almayasınız ki.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Evet evet kessinlikle, hatta neden 8 yıl uğraştırıp
Erdoğan Bey,
Beş yıl az, 8 yıl uğraştırın demek mi istiyorsunuz?
Eğer maaşınızda icra varsa hiç uğraşmayın banka kendi kendisi ile pazarlık etsin. 2-3 yıl sonra 12.000 dedikleri borcu 2.000 TL ye varlık yönetime satarlar. Varlık yönetim şirketi de sizle 3.000 TL ye kapatır borcunuzu. Şahit olduğum bir olayda X bankası 7.000 olan kredi kartı borcunu 2500 TL ye kapattı. ancak karşısındaki kişi borca batıktı ve bekleseydi banka hiç birşey alamayacaktı.
Alıntı:
Der Kanisterköpfige Mann rumuzlu üyeden alıntı
Erdoğan Bey,
Beş yıl az, 8 yıl uğraştırın demek mi istiyorsunuz?
Evet öyle demek istedim sn.Der Ka.. ( kusura bakmayın adınız çok uzun , yazarken hep yarısında uyuya kalıyorum)