Yanlış İşelemcili Cep Telefonunda Gizli Ayıp Sayılırmı.
Öncelikle herkeze merhaba..
2015 in ekim ayında samsung s5 telefon aldım. alırken 4 G destekli olması önceliğimdi. neyse, malum ülkemizde artık 4.5g kullanılmaya başlandı. bende 4.5g yi beklerken büyük bir şokla karşılaştım. benim elektironik mağazasından aldığım telefon daki işlemcisi ile mağaza internet sayfasında tanıtılan telefon işlemcisi farklıymış. ve bana gönderilen telefon işlemcisinden dolayı 4.5 g uyumlu değilmiş. ve şuan halen internet mağazasında yanlış bilgilendirme devam ediyor.
şimdi araştırmalarıma göre bu ürün artık ayıplı ürün diye değişim olmuyormuş çünki 14 gün geçti alalı. ama ürün gizli ayıp olarak kabul edilirse 2 yıl içinde para iadesi veya ürün değişimi yapılıyormuş.
bu konuda elektironik mağazasını aradım. sorunu dile getirdim. onların tek dediği 14 gün geçtiği için değişim yapamayız. ama servisden ürün değişimi raporu alırsam ancak ozaman işlem yapabiliriz diyorlar. yani akıllarınca servise ihaleyi yıkmaya çalışıyorlar.
şimdi benim yapmam gereken tüketici hakem heyetine gitmek mi olucak.
Cevap: Yanlış İşelemcili Cep Telefonunda Gizli Ayıp Sayılırmı.
Hukuki olarak vermiş olduğunuz bilgiler doğru olmakla beraber;
Ürünün bedeli 2 bin 480 liranın altındaysa ilçelerdeki kaymakamlıklar bünyesinde bulunan tüketici hakem heyetlerine başvurmanız gerekiyor. Eğer ürünün bedeli 2 bin 480 lira 3 bin 300 lira arasındaysa bu durumda da illerdeki Ticaret İl Müdürlükleri bünyesinde bulunan hakem heyetlerine başvurmalısınız. Ürün, 3 bin 300 liranın da üzerinde bir değere sahipse bu durumda doğrudan tüketici mahkemesine başvurmalısınız.
- - - Updated - - -
Bunun yanında, urunu halen 4.5 g uyumluymus gibi sattiklarina dair ekran goruntuleri elinizde bulunursa size fayda saglayacaktir.
dün itibari ile tüketici hakem heyetine başvurmuş bulunuyorum. ordaki görevli 5-6 ay süreceğini söyledi. hızlandırmak için bişey yapabilirmiyiz acaba.
Hayır. İzlemiş oldugunuz yol hukuksal olarak izlemeniz gereken yoldur.
Yine de bireysel olarak firma ile telefon görüşmeleri yaparak, şikayette bulunduğunuzu söylerseniz zayıf bir ihtimal de olsa cayabilirler.
Bunun yanında halen ayıplı mal sattığını iddaa ettiğiniz siteyi, Türkiye Noterler Birliğine ait olan e-tespit uygulamasıyla tescilleyin. Cünkü tüketici hakem heyetinin vermiş olduğu 5,6 aylık süre içersinde, internet ilanlarını değiştirirlerse hak kaybına uğrayabilirsiniz.
e-tespit ile bir şey yapayım dedim, birçok sitede çalışmıyor. Umarım ilgili sitede çalışır.
tamam dır. e tescil işleminide yaptık. yarın da firmaya arıcam bakalım bir şans belli olmaz.
Arkadaşlar yazmayı unuttum ama Temmuz ayında paramı avukat yoluyla aldım. tüketici hakem heyeti beni hhaklı buldu. ardından itiraz süresini bekledim. media marketi aradım ama oralı olmayınca arkadaşlar direk avukata verdim icra yoluyla aldım. herkeze teşekkürler.