Vefattan sonra yatirilan emekli ayliginin iadesi
lütfen durum şu: 1 nisanda cuma dedem ölüyor... memur emeklisi olan dedem 3 ayda bir ayın 2sinde emekli maaşını alıyor...1 nisanda dedem ölüyor 2 nisanda cumartesi babam maaşı çekiyor... cenaze masraflarını karşılamak için yaptığını söylüyor.. bi arkadaş ölümden sonra para çekemezsiniz diye uyarınca 3 nisanda pazar aynı parayı tekrar yatırıyoruz... bu arada ninem sağ ...dedemin maaşı dedeme geçecek zaten.. forumu inceledim para cezası ve hapis cezası varmış.. bilmeden yaptığımız bir hata zaten hatamızı farkedince parayı hemen yatırıyoruz... sonuç ne olur...lütfen yardım.. bi de nineme maaşın bağlanması için ne yapmalıyız...
Cevap: acil yardım lütfen...
Dedenizin vefat ettiğini ve emekli maaşının kesilmesini kuruma bildireceksiniz.
Ninenizin dul aylığı alabilmesi için de aynı şekilde kuruma dilekçe ile başvuracaksınız.
peki hocam 1 nisanda ölüyor 2 nisanda çekiyoruz yanlışlığı anlayıp 3 nisanda parayı tekrar ziraat bankasına yatırıyoruz.. burdan sorun çıkar mı? cuma ölüyor dedem cumartesi çakiliyor pazar tekrar yatırıyoruz bankamatikten .. burdan sorun çıkar mı?
Siz, dedenizin banka hesabina geri yatirmis durumdasinuz parayi, oysa para bankanin degil sgk nun parasi.
Kuruma basvurup o paranin geri iadesini saglamaniz gerekir, bankada duruyor oradan geri alsinlar olmaz.
2-2-3-4 nisanin sonrasinda 5 nisanda kuruma bu islem icin basvurabilirsiniz, yaptiginiz o islemden bir ceza vs cikmaz.