Bina sakinlerinin imza toplayıp evde çıkarma hakları varmı ?
Ben şuan öz dayımın evinde kira vermeden oturuyorum. Yaklaşık 3 yıldırda bekar yaşıyorum. Fakat bina sakinleri ile çok tartışıyoruz. Sorun gürültü felan değil. Akşam 9-10dan sonra çıt bile çıkarmayız. Tek sorun eve arkadaşlarımın gelip gitmesi. Sıklıkla 2-3 arkadaşım vardır gelirler akşam otururuz geceyarısı giderler evlerine. Bina sakinleri bunu sıkıntı haline getirdiler ve imza toplayıp attırcaz filan dediler. Acaba bu yüzden beni attırabilirler mi ? Bide manevi olarak ev benimdir fakat tapusu hala dayımın üstüne. Olay mahkemeye taşınsa ne gibi şeyler bekliyor olur beni. Birde nasıl oluyor bilmiyorum o 2-3 arkadaşımı bina sakinleri 10-12 kişi olarak görüyorlar. Her gece 10 kişi girip çıkıyor gibisinden. Birazda yobaz kesimde oturmamla ilgili bütün bina böyle biliyor evimi. Görmeselerde onlar için her gece 10-12 kişi ağırlıyormussum. Olay mahkemeye taşınsa bütün bina bunları diyicek. Bu bi sorun teşkil edermi ? Yoksa mahkeme somut bir kanıt ister mi?
Cevap: Bina sakinlerinin imza toplayıp evde çıkarma hakları varmı ?
İmza toplayarak evdeki köpeği bile attıramazlar.
Kendilerine ait evde oturan kiracıyı dahi evden çıkartabilmek için uzuuun bir yoldan geçmeleri gerekirken,
10 haneli bir binadan 9unun imzası dahi evden atmak / attırmak için yeterli değildir.
Apartman Huzurunu Bozan Ev Sahibi Ve Kiracı Nasıl Tahliye Ediliyor? Teşekkürler
Kat sahipleri veya Binada oturan kişiler KMK'na dayanabilir; hem de TCK 123 üncü madde gereğince "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçundan şikayet edebilirler