Sahte Kimlike Arabam Satıldı.Geri alabilir miyim?
Resmi olarak araba kiralama işi ile uğraşıyoruz.Arabamı İstanbul'da kiraya verdim.Arabayı aynı zamanda takip ediyordum.Tekirdağ'da teslimat etmesi gereken saat hareketsiz ve telefonu kapalı olunca şüphelendim.Hemen arabanın olduğu yere gittim.Arabanın üzerinde satılık tabelası vardı ve arabayı galericiye, benim adıma sahte kimlik çıkarıp noterden satmış.Galericiye arabayı kiraya verdiğimi söyledim ancak 32.500e aldığını ve bu parayı verirsen arabanın satışını tekrar verebileceğini söyledi.Bende arabanın orjinal kumandalı anahtarını çıkardım ve arabanın benim olduğumu kanıtladım.Araba 47 gün otoparkta kaldı.47 gün sonra araba YEDİEMİN SIFATI İLE galericiye verildi.Hırsız yakalanmış ve ifadesinden 25bin tl.ye aldığını ifadesinde söylemiş.Arabanın piyasa değeri 37Bin Tl.Burada galericinin ihmali var mı?Noterin sorumluluğu var mıdır?Asliye hukuk mahkemesine başvurdum.Arabamı geri alabilir miyim?
Teşekkürler...
Resmi olarak araba kiralama işi ile uğraşıyoruz.Arabamı İstanbul'da kiraya verdim.Arabayı aynı zamanda takip ediyordum.Tekirdağ'da teslimat etmesi gereken saat hareketsiz ve telefonu kapalı olunca şüphelendim.Hemen arabanın olduğu yere gittim.Arabanın üzerinde satılık tabelası vardı ve arabayı galericiye, benim adıma sahte kimlik çıkarıp noterden satmış.Galericiye arabayı kiraya verdiğimi söyledim ancak 32.500e aldığını ve bu parayı verirsen arabanın satışını tekrar verebileceğini söyledi.Bende arabanın orjinal kumandalı anahtarını çıkardım ve arabanın benim olduğumu kanıtladım.Araba 47 gün otoparkta kaldı.47 gün sonra araba YEDİEMİN SIFATI İLE galericiye verildi.Hırsız yakalanmış ve ifadesinden 25bin tl.ye aldığını ifadesinde söylemiş.Arabanın piyasa değeri 37Bin Tl.Burada galericinin ihmali var mı?Noterin sorumluluğu var mıdır?Asliye hukuk mahkemesine başvurdum.Arabamı geri alabilir miyim?
Cevap: Sahte Kimlike Arabam Satıldı.Geri alabilir miyim?
Bu olayda Noterin de satın alan Galericinin de ihmali sorumluluğu var. Tabi asıl suçu işleyen kişinin sorumluluğu olduğu kesin. İyi bir şekilde temsil edilirseniz mahkeme hepsinin müterafık (birlikte) sorumlu olacağına karar verebilir. Fakat sizin kimlik bilgilerinizi nasıl ele geçirmişler onu düşünün. Geçmiş olsun.
Sadece ruhsattaki bilgileri kullanarak sahte kimlik olusturulmus olabilir mi?
Noter gibi kurumlar, tapu ve ruhsat islemlerinde kimlikteki tc disinda seri nunara vs. Kullanmiyorlar mi?
Galerici iyi niyetli ise işiniz daha zor. Noterin de sorumluluğu var tabi. Hırsız parayı kimbilir ne yaptı, ondan almak çok zor belki de imkansız olabilir.
Geçen sene bir araba almıştım. Noter katibi mernis kayıtlarını ve oradan sorular sordu. Dedenin adı ne gibi... Bu noter neye bakmış?
Cevaplarınız için teşekkürler,galericiye sorduğumuzda hiçbir soru sorulmadığını söyledi ve noter kamera kayıtlarını incelediğimde arabayı kiraya verdiğim kişi her an kaçacakmış gibi kapıya yakın yerde bekliyor.Sadece imza atmaya geliyor.Noter katibesi ile bizzat galerici ilgileniyor.Mahkeme kamera kayıtlarını incelediğinde bu görüntüdeki ilgisizliği dikkate alır mı?Kimlik bilgilerimi nasıl geçirdi bilmiyorum.Arabanın ruhsatındaki tc kimlik numarasından ulaşmıştır ancak.
[QUOTE=rahmi2385;573577]Resmi olarak araba kiralama işi ile uğraşıyoruz.Arabamı İstanbul'da kiraya verdim.Arabayı aynı zamanda takip ediyordum.Tekirdağ'da teslimat etmesi gereken saat hareketsiz ve telefonu kapalı olunca şüphelendim.Hemen arabanın olduğu yere gittim.Arabanın üzerinde satılık tabelası vardı ve arabayı galericiye, benim adıma sahte kimlik çıkarıp noterden satmış.Galericiye arabayı kiraya verdiğimi söyledim ancak 32.500e aldığını ve bu parayı verirsen arabanın satışını tekrar verebileceğini söyledi.Bende arabanın orjinal kumandalı anahtarını çıkardım ve arabanın benim olduğumu kanıtladım.Araba 47 gün otoparkta kaldı.47 gün sonra araba YEDİEMİN SIFATI İLE galericiye verildi.Hırsız yakalanmış ve ifadesinden 25bin tl.ye aldığını ifadesinde söylemiş.Arabanın piyasa değeri 37Bin Tl.Burada galericinin ihmali var mı?Noterin sorumluluğu var mıdır?Asliye hukuk mahkemesine başvurdum.Arabamı geri alabilir miyim?
Teşekkürler...