Kyk Kız Öğr. Yurduna hak kazandım fakat
2015 haziran ayında mecbur sebeplerden dolayı Kyk'dan çıkıp aparta geçtim. 2016 Mart ayında Kyk'ya tekrar hak kazandım. Kaydımı yaptırdım. Şuan Kyk'da kalıyorum. Fakat apart sözleşmemi fesh etmiyor.
Keyfi yere bir apattan başka bir aparta geçersem senetleri ödemem söz konusu imiş, fakat resmi bir kurum çıktığından dolayı bu durum değişiyormuş diye söylenildi.
Bir de siz büyüklerime danışmak istedim.
Teşekkür ederim.
Cevap: Kyk Kız Öğr. Yurduna hak kazandım fakat
Yanlış söylemişler,
bir kira sözleşmeniz varken keyfi sebeplerle ayrılmanız durumunda , kalan borcu ödemek zorunda kalırsınız.
Bir sekilde senedi almalisiniz. Ancak apart sahibi su durumda hakli gozukuyor. Ornegin bu senenin vrya donemin ucretinin tamamini degil de yarisini odemekle, veya bir aylik ucret odeyip yerinize ogrenci bulmak gibi tekliflerde bulunup senedinizi en az zararla almaya bakiniz. Su durumda senedinizi isleme koyarsa icra islemleri baslar. Muhtemelen ustunuze bisey olmadigi icin su an bisey elde edemezler ama ilerde sigortali bir ise basladiginizda simdi odeyeceginiz tutarin cok daha fazlasi maasinizdan kesilecektir.
Dedigim gibi onerim yukarida sunmus oldugum teklifleri apart sahibine soyleyerek, az zararla kurtulmaya calismaniz olacaktir.
Şuan onlara 900 TL( 3 ay) borcum var.
Konuşma yoluna gidemiyorsunuz, karşınızdaki sizi dinlemeden hakarete başvuruyor. "Siz kendinizi akıllı mı sanıyorsunuz" gibi.
İcra ile ilgili, 1.500 tl altındaki icralarda icrayı açan kişi dosya işlemlerindeki ödemelerden sorumlu oluyormuş. Bu konu hakkında bir bilginiz var mı?
İcra masrafları konusunda diyebileceğim,
öyle olsa dahi, o işlemler için yapılan dosya masrafları da borca eklenir borçludan tahsil edilir hepsi birlikte.
Anladım, teşekkür ederim.