Tapu harç cezası tepliğ ve zaman aşımı
Merhaba,
2010 mayıs ayında satın alınan evin tapu harcını eksik ödemeden dolayı bir ceza çıktığını dün e devletten tesadüf eseri gördüm.
Ceza bana tebliğ edilmedi edildi isede elime ulaşmadı internetten araştırdığımda ise (GIB) vade 27.02.2016 yazıyor ve geçikme zammı uygulanmış.
Bu durumda bir kaç sorum var;
1 Bu ceza sistemde vade tarihine göre tebliğ mi edilmiş oluyor.
2 Zaman aşımına uğramış olmuyor mu?
3 Eğer bana tebliğ edilmişsede ben yeni öğrendiğim için itiraz hakkım oluyor mu?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Tapu harç cezası tepliğ ve zaman aşımı
Bu konuda yardımcı olacak kimse yok mu acaba
Ceza ne zaman kesilmiş ona bakmak lazım beş yılı geçtikten sonra kesilmişse zaman aşımı nedeniyle dava açılıp itiraz edilebilir, size tebliğ edilip edilmediğini edilmişse ne zaman edildiğini vs ilgili daireye gidip öğrenebilirsiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Ceza ne zaman kesilmiş ona bakmak lazım beş yılı geçtikten sonra kesilmişse zaman aşımı nedeniyle dava açılıp itiraz edilebilir, size tebliğ edilip edilmediğini edilmişse ne zaman edildiğini vs ilgili daireye gidip öğrenebilirsiniz.
Bugün vergi dairesine gittim 28.12.2015 tarihinde ilanen tebliğ edilmiş (bana ulaşamamışlar ) benim adresim kayıtlı son 2 yıldır aynı evde oturuyorum bilmiyorum dedi.
Anlaşılan o ki zaman aşımına uğramasına 3 gün kala tebliğ edilmiş. Bu durumda itiriaz hakkım var mı acaba?
Ben ne zaman tebliğ edilmiş demiyorum ki ne zaman kesilmiş ceza ihbarında ya da tahakkuk fişinde kesildiği tarih yazıyordur ikincisi mernis adresiniz yok mu oraya tebligat çıkarılmış mı siz iyisimi vakit geçirmeden bir avukatla görüşün.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Ben ne zaman tebliğ edilmiş demiyorum ki ne zaman kesilmiş ceza ihbarında ya da tahakkuk fişinde kesildiği tarih yazıyordur ikincisi mernis adresiniz yok mu oraya tebligat çıkarılmış mı siz iyisimi vakit geçirmeden bir avukatla görüşün.
bana gelen cevap aşağudaki şekilde oysa ben eylül 2014den beri aynı adreste oturuyorum adıma faturalar var aidatlarım var vs. Bu durumda itiraz hakkım var mı?
Yoksa paşa paşa ödeyecek miyiz ??
İlgi tarihli başvurunuzun incelenmesi neticesinde; İstanbul ili Esenyurt ilçesi xxxxx ada 1 parsel bağımsız bölüm:xxx de bulunan gayrimenkulü 24/05/2010 tarihinde xxxxc XXXXX'dan 47.000,00TL bedel karşılığında satın aldığınız ancak tarafınızdan bahsi geçen gayrimenkul için YAPIKREDİ BANKASI/Yeşilköy şubesinden 95.000,00TL konut finansmanı kredisi kullandığız tespit edilmesi üzerine tarafınıza tapu devir işlemi sırasında eksik beyan edilen 48.000,00TL için 20150406135060000004 numaralı vergi/ceza ihbarnamesi düzenlenmiştir. İhbarname halen kayıtlı ikametgah/mernis adresiniz olan xxxxx mah Sok. No:xxxxx/İST adresine tebliğ zarfı ile gönderilmiştir. Ancak tebliğ zarfı posta idaresi tarafından üzerinde muhatap kayıtlı adreste tanınmıyor ibaresi ile dairemize iade edilmiştir. Tebliğ zarfının dairemize iade edilmesi nedeniyle vergi/ceza ihbarnamesi 28/12/2015 tarihinde ilanen tarafınıza tebliğ edilerek işlemlere devam edilmiştir.
Tebligat usülüne uygun değil bana göre, dolayısıyla itiraz etme dava açma hakkı var hala vakit geçirmeden bir avukatla görüşseniz iyi olur derim.