İkinci el arabanin iadesi
Iyi gunler,
Annemin beni amerikada ziyaretinin son haftasinda kardesim ve uvey babam ikinci el bir araba aliyorlar.Babam arabaya 8 milyar lik kredi cekmis ve Annem dondukten sonra annemden arsasini iphotek edip 20 milyar daha cekmesini istiyorlar. Tabiiki aslinda birakin 27 milyarlik kredinin taksidini odeyebilmeyi, 1 milyarlik kredinin bile taksidini odeyebilecek insanlar degiller. Tabiiki annem hemen arabayi geri vermek istiyor cunku daha bir hafta olmus. Arabayi satan dealer odenen 8 milyarin 2milyarini kesiyor ve 6 milyar geri vermeyi kabul ediyor.Bu arada aslinda kardesim ve babamin elinde arabaya 8 milyar odediklerine dair hicbir belge yok cunku dealer vermemis. Saticinin zararini kapamak icin para kesmesini anliyorum ama 2 milyar bir hafta icin cok fazla ve bu satistan hicbir fatura vermemis olmasida baskabir durum. Bizim bu iki milyar tukretici olarak icin yapabilecehimiz herhangi kanuni bir sey varmi? Bana yol gosterebilirmisiniz.
Amerika`dayasadigim icin Turkiye`deki tuketici kanunlarinibilmiyorum ve inanin bu durumacok uzuldum.
Tesekkurler