Hizmet şirketi gideri aidata nasıl paylaştırılır?
Merhabalar,
9 Bloklu 182 daireli bir site içersinde 2 tapulu toplam 25mkare bir dükkanım var. (12mkare iki dükkan birleştirilmiş) Problemim ise sitedeki en yüksek aidatı ödüyor olmam. Bunun temel sebebi de Güvenlik, Temizlik, Bahçe düzenleme hizmetlerini komple bir şirketten alıyor olmamız, ve bu şirketin giderinin eşit olarak bölünüyor olması. 2 tapum olunca da haliyle bana 2 pay düşüyor.
KMK’nın 20.maddesi eşit bölünecek kalemler hakkında çok kısa ve net. Bahçivan, kapıcı (sitede kapıcı yok), bekçi, kaloriferci giderleri. Hizmet şirketinde ise bu çalışanlar dışında müdür, muhasebeci gibi çalışanlar da var ve anladığım kadarıyla hizmet şirketinin önemli bir kar payı da söz konusu. (Şu ana kadar Yönetim, Hizmet Şirketi giderinin alt dağılımını benimle paylaşmaya yanaşmadığından hesap konusunda çok net değilim.)
Benim merak ettiğim, bu şekilde bütün hizmet şirketi giderinin eşit bölünmesi doğru mudur? Benim yorumuma göre hizmet şirketi masrafının alt dağılımı incelenmeli ve sadece 20/a bendindeki dört tip çalışanın maaşları/ssk primleri/kıdem tazminatları eşit paylaştırılmalı, geri kalan gider ise arsa payı oranında paylaştırılmalıdır. (Bu durumda benim dükkanın mkaresi çok küçük olduğundan aidatım yarıya kadar düşüyor)
Bu konuda bilgisi olan var mıdır? KMK maddesi duruma tam bir açıklık getirmiyor, ancak bu konuda örnek dava sonuçları vb bilgisi olan var mıdır?
Son toplantıda sitenin bir Yönetim Planı olmadığı söylendi.. Ne kadar doğru bilmiyorum ama en azından bu konuda KMK haricinde bir karar alındığını sanmıyorum.
Şimdiden fikirleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkürler.