Banka borçlarım hakkında görüşlerinizi istiyorum
Saygıdeğer hukukçular
İşyerimi kapattığımdan dolayı
bankalara olan borçlarımı ödeyemedim haliyle hepsi icra takibine geçti
borç durumu şöyle
Garanti 15000 tl dosya açılmak üzere
İng 14000tl dosya açılmak üzere
akbank 35000 tl dosya açılmak üzere
odeabank 10000 tl icra takibi
Bunlar benim borçlarım
Garanti 12000 icra takibi
iş bankası 18000 icra takibi
ing 9500 dosya açılmak üzere
bunlarda eşimin
toplam borcumuz 110 bin lira civarı
ev , araba ve gayrimenkul yok evdeki eşyalarıda ilk gelen alır zaten
6 aydır işsizim eşimde aynı şekilde .
Türkiyede bireysel iflas gibi bir sistemde yok ne yapmalıyım sizce . Avukatlara gidiyorum taahhüt vermiyorum taksit yapmak isteyen bölüyo bi ton faizle tabi.
taahhütsüz bölmem diyenlerde var .
Ben bu borçları ödeyeceğim Allahın izniyle ama akıl arıyorum işte benim beynim durdu akıl veren olursa sevinirim.
Saygılar...
Cevap: Banka borçlarım hakkında görüşlerinizi istiyorum
Nasıl bu hale geldiniz, bankalardan aldığınız o paraları ne yaptınız diye sormayayım bence. Ama şu anki hukuk kurallarımız borcunu ödeyemeyene ceza vermiyor. Bu nedenle banka bulursa alır mantığıyla davranmanız gerekli. Ödemezsiniz, bankalar gerekli icra işlemlerini yaparlar ama parası olmayanın canını alamayacaklarına göre ne bulurlarsa onu alırlar. Tabi aciz vesikası da alıp, ileride bir şeye sahip olursanız ona da haciz koyma hakkını elde ederler.
Alıntı:
taylan16 rumuzlu üyeden alıntı
Saygıdeğer hukukçular
İşyerimi kapattığımdan dolayı
bankalara olan borçlarımı ödeyemedim haliyle hepsi icra takibine geçti
borç durumu şöyle
Garanti 15000 tl dosya açılmak üzere
İng 14000tl dosya açılmak üzere
akbank 35000 tl dosya açılmak üzere
odeabank 10000 tl icra takibi
Bunlar benim borçlarım
Garanti 12000 icra takibi
iş bankası 18000 icra takibi
ing 9500 dosya açılmak üzere
bunlarda eşimin
toplam borcumuz 110 bin lira civarı
ev , araba ve gayrimenkul yok evdeki eşyalarıda ilk gelen alır zaten
6 aydır işsizim eşimde aynı şekilde .
Türkiyede bireysel iflas gibi bir sistemde yok ne yapmalıyım sizce . Avukatlara gidiyorum taahhüt vermiyorum taksit yapmak isteyen bölüyo bi ton faizle tabi.
taahhütsüz bölmem diyenlerde var .
Ben bu borçları ödeyeceğim Allahın izniyle ama akıl arıyorum işte benim beynim durdu akıl veren olursa sevinirim.
Saygılar...
Akıl istiyorsanız size bir tüyo o zaman: İşinize bakın, bankalara taahhütte bulunmayın. Mertseniz 2-3 sene sonra piyasaya çıkıp, borcunuzu ödemek istediğinizi ama faiz ödeyemeyeceğinizi söyleyerek, ekonomik durumunuza göre bir ödeme planı teklif edin. Bugün kabul etmezler ama 2-3 yıl sonra kabul edeceklerdir. AKP'ye de oy vermeyin... (sakın tepki vermeyin boşuna, çalıştığınız bankalardan belli...)
Cevap: Banka borçlarım hakkında görüşlerinizi istiyorum
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Nasıl bu hale geldiniz, bankalardan aldığınız o paraları ne yaptınız diye sormayayım bence. Ama şu anki hukuk kurallarımız borcunu ödeyemeyene ceza vermiyor. Bu nedenle banka bulursa alır mantığıyla davranmanız gerekli. Ödemezsiniz, bankalar gerekli icra işlemlerini yaparlar ama parası olmayanın canını alamayacaklarına göre ne bulurlarsa onu alırlar. Tabi aciz vesikası da alıp, ileride bir şeye sahip olursanız ona da haciz koyma hakkını elde ederler.
Akıl istiyorsanız size bir tüyo o zaman: İşinize bakın, bankalara taahhütte bulunmayın. Mertseniz 2-3 sene sonra piyasaya çıkıp, borcunuzu ödemek istediğinizi ama faiz ödeyemeyeceğinizi söyleyerek, ekonomik durumunuza göre bir ödeme planı teklif edin. Bugün kabul etmezler ama 2-3 yıl sonra kabul edeceklerdir. AKP'ye de oy vermeyin... (sakın tepki vermeyin boşuna, çalıştığınız bankalardan belli...)
Değerli yorumunuz için teşekkürler .
Nasıl bu hale geldiğimi şöyle söyleyeyim bir kozmetik firmasının
franchise olarak bayiliğini aldım.Tabi kredi kullandık girişimci kredileri bireysel krediler derken firmadan kazığı yedik oturduk .
Açtığımız cadde mağazasıda iş yapmadı kapattık sonuç budur.Sağolun yinede en ufak vereceğiniz fikir bile değerlidir şu an .