Özürlü iki kardeşimin kira gelirlerini ve üzerlerine kalan malları nasıl garantiye alabilirim
benim babam vefat etti biz 5 kardeşiz birde üvey anne problemimiz var ben vasiyilik için baş vurdum mahkeme eğer vasiylini verirse kardeşlerimin babamdan kalan tapular var 6 daire bir dükkan hakim bu tapuların bütün kardeşler tarafından paylaşımına dükkanında hisseli şekilde bölünmesine izin verirmi birde özürlü kardeşlerimin kira gelirleri olucak bu gelirlere üvey anne almak istiyo buna nasıl engel olurum biraz uzun oldu şimdiden teşekkür ederim
Cevap: Özürlü iki kardeşimin kira gelirlerini ve üzerlerine kalan malları nasıl garantiye alabilirim
Miras kalan mallar konusunda, zaten miras payları babanızın vefatı nedeniyle almış olduğunuz veraset ilamında belirlenmiş durumdadır, hakimin o paylara bir müdahalesi sözkonusu olmaz eğer bir haksız paylaşım yapılmamışsa. O payların yönetimi konusunda vasi atar hakim.
Kira gelirleri konusunda ise, geliri olan kardeşlerinizin aynı zamanda bir gideri de var sonuçta. Eğer bakımı ile üvey anne ilgileniyorsa, o kira gelirlerinin kardeşlerinizin bakım masrafları ve ortak giderlerin karşılanıyor olması şartıyla üvey anneye verilmesi zaten en doğru karar olur.
Cevap: Özürlü iki kardeşimin kira gelirlerini ve üzerlerine kalan malları nasıl garantiye alabilirim
teşekkür ederim yanlız kardeşlerime bakım olarak yine biz kardeşler bakıyoruz üvey anne yemeğini yapıyor sadece kardeşlerimin ihtiyaç fazlası parasını onlar adına güvenceye almak istiyorum yani bi bakıma üvey anneye güvenmiyorum özürlü kardeşleriminde biryerde güvencesi olsun ve bunun için ne yapabilirm bunu öğrenmek istiyorum
Bakımdan kastınız nedir anlayamadım ama, sadece yemeğini yapıyordan fazlası olduğuna da şüphem yok yemeğini yaptığına göre.
Siz ve engelli kardeşleriniz ve üvey anneniz aynı evde mi yaşıyorsunuz?
bakımdan kastım biri yüzde 90 engelli kendi ihtiyacını haliyle göremiyor altı bezleniyor yemeği yediriliyor temizliği banyosu bu gibi şeyler diğeri yüzde 45 şizofreni hastası
- - - Updated - - -
bakımdan kastım biri yüzde 90 engelli kendi ihtiyacını haliyle göremiyor altı bezleniyor yemeği yediriliyor temizliği banyosu bu gibi şeyler diğeri yüzde 45 şizofreni hastası ve bu iki hasta kardeşim aynı dairede diğer kardeşlerde herbiri kendi dairesinde tabi üvey annede kendi dairesinde kalıyor hal böyle yani hakim vasiyisinden bunların gelirleri hakkında bi rapor felan istermi bi kayıt tuttururmu