Eşimin ad benzerliğinden 75 milyar icra
İyi günler öncelikle. Şimdi bizim söyle bir sorunumuz olacak.
Bir kaç ay öncesinden eşime aynı isim ve soy isimde vakıfbanktan borç kağıdı geldi evimize. Bankayı aradık ve özür dilediler isim benzerliğinden bize geldiğini söylediler.
Şimdi de kapıya icra için tebligat bırakmışlar. Yine eşimin adı ve soyismi var ve çimento fab. Olan bir borçtan 75 milyar icra geldiği 3 ağustosa kadar ödenmezse haciz geleceği yazıyor.
Fakat yine isim benzerliği çünkü ne çimentoyla alakamız var. Ne de eşimin tc si ile aynı isimde olan kişiyr gelen tc tutmuyor. Yani bizimle ilgisi yok ama bize gelmiş evimize ısralada geliyor. Ne yapılabilir. Pskilojimiz bozuldu muhtarlığa gidene kadar kalpten gidecektik eğer tc yi farketmeseydik. Kaldı ki eğer biz evde olmasaydık haciz edebilirlerdi 75 milyarı.
Ne tür bi dava açabiliriz nasıl bir yol izleyebiliriz. Vakıfbanktan gelen borç makbuzu ve tebliğat kapıdıda elimizde.
Lütfen yardımcı olun
Cevap: Eşimin ad benzerliğinden 75 milyar icra
Gelen belge nereden gelmiş? Bankadan mı yoksa icra dairesinden mi?
İcra dairesinden ise, vakit geçirmeden icra dairesine giderek borç ile bir ilişkiniz olmadığını belirterek takibe itirazda bulunun. Vakti çok kısadır. Geciktirirseniz çok fazla sıkıntıya girersiniz.
İtiraz dilekçesini vereceğiz fakat eşim askeri personel ve pskilojik olarak böyle şeylerle uğraşma da yordu. Avukat ile görüştüm bu kişinin avukatıyla bana dediği şey akrabasıdır o değilse bile. Eğer akrabası ödemezse o ödemek zorunda dedi. Fakat zaten o dediği kişinin tc si tutmuyoe eşimin tc si ile birlikte. Birde itirazın sonrasında bir dava açabilir miyiz ne gibi bir dava açabiliriz lütfen yardımcı olun
Ne için dava açmak istediğinizi anlamadım.