-
Değer Kaybı
Cumartesi günü trafikte seyir halindeyken bir kamyonet arkadan çarptı, beni ve eşimi ambulans ile seydeye koyarak hastaneye kaldırdılar. Her ikimizde de yumuşak doku zedelenmesi teşhisi kondu. Kaza tutanağında kusuru arkadan şahsa verdiler, benim herhangi bir kusurum olmadığına karar verilmiş. Değer kaybı için nereye başvurmam gerekiyor? Bu işleri takip eden firmalar mevcutmuş. Ayrıca araçsız kaldığım için kiralama yoluna gideceğim mecburen. Araç kiralama bedelini de tahsil edebilir miyim? Teşekkürler.
-
Cevap: Değer Kaybı
Bilgisi olan kimse yok mu?
-
-
Okumuştum teşekkürler. Takip işini yapan firmalar varmış, bilginiz var mı?
-
Neyin takibini yapan firmalar varmış anlayamadım?? Bu işleri avukatlar takip eder.
Araç değer kaybı için karşı tarafın trafik sigortası, aracı kullanan ve işletenine yönelmeniz gerekiyor. Aracınızın belli bir modelden düşük ve kilometresinin belli bir km. den yüksek olmaması şartı vardır. Geçmiş olsun.
Bu arada araç değer kaybı yaygınlaşmaya başladığından beri trafik sigortaları poliçe fiyatlarında anormal yükselişler oldu. birkaç şüz liralık trafik sigortaları iki üç bin TL lere dayandı. Malum, kaskolar değer kaybını karşılamıyorlar.