Sahte senet düzenledik ama bankadan parayı işveren aldı
Değerli hukukçu abiler ablalar lütfen yardımcı olabilir misiniz ?
Geçen sene muhasebeci olarak çalıştığım bir şirketin patronu daha önce sahte senet düzenleyerek bankaya veriyordu ve bu evrak karşılığında bankadan kredi alıyor daha sonra senedin vadesi geldiğinde geri ödüyordu uzun zaman böyle devam etti ben o şirkette işe girdikten bayağı bir sonra bana da senet yapmamı ve bankaya götürmemi istedi kendisi iş yerinde değildi itiraz ettim fakat kendine yeni iş ara demesinin üzerine aileme bakmakla yükümlü olduğum için mecburen yaptım fakat bu yaptığım senetleri ödeyemedi ve şirket battı. Sahte senedin düzenlendiği kişi şirketin müşterisi senetlerin yapıldığından da bir nevi haberi var çünkü banka senedin vadesi geldiğinde arayıp bildiriyor şahsı. Ben senedi düzenlediğime dair herhangi bir para almadım senet karşılığı geçen para şirket sahibinin hesabına yattı ve direk kendi çeklerini ödedi ben sadece senet düzenledim bu durumda beni alakadar eden bir şey olur mu suçum varsa cezası ne olur lütfen bilgilendirir misiniz ? Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Cevap: Sahte senet düzenledik ama bankadan parayı işveren aldı
Burada çıkan sorun ne onu yazmamışsınız sanırım. Banka birisinden parayı mi istiyor? Sizden birisi bir şey mi istiyor? Polis / Savcılık mı çağırdı?
Sahte senet derken, senedin üstündeki borçlu kısmında yazan isim başkası ama senedi siz düzenlediniz sanırım.
Haklısınız Şenol bey senetler sahte çıktığı için banka senet sahiplerine ulaşmış senedinizi ödeyin diye onlarda senetler bizim değil deyip dava açmışlar şirkete haklı olarak mahkemede tanık olarak beni dinlemek istiyor işverende suçu benim üstüme atmakla uğraşıyor. Benim bu işten sıkıntım ne olur onu bilmek istiyorum.
Hukukçu değilim ancak durumunuz ciddi görünüyor. Bana kalırsa bir an önce kendinize bir avukat bulup olayı onunla değerlendirmelisiniz.