trafik kazasında önce anlaşma sonra şikayet...!
herkese iyi günler
başımdan geçen kaza şu şekilde gerçekleşti... bol kasisli ara yolda max 20-30 km hızla giderken çöp kamyonunun arkasından suriyeli bir çocuk aniden (özellikle belirtmeliyim) yan taraftan hızla arabaya çarptı ve yere düştü hemen orada durup kenara taşıdım ve ambulans çağırdım bu arada annesini çağırttım. arabayla kendim hastaneye götürmek istedim fakat ambulansla daha iyi olacağına karar verdik. bir süre sonra ambulans geldi tedavisini yaptı önemli birşeyinin olmadığını ve kontrol amaçlı hastaneye götürüleceğini söyledi. ambulans sadece annesini alıp gitti. daha sonra polise gerek yok zaten çocuk hatalı başınıza bela almayın gibisinden esnafın telkini oldu. bizde çağırmadık. hatta esnaftan bazıları gerekirse biz şahit oluruz ne gördüysek onu söyleriz dediler. ancak bir kaç gün sonra karakoldan arayıp kaza yerinden kaçma şeklinde bir ihbar yapılmış ve çocuğun babası polise tutanak tutturmuş şikayetçi olmuş. karakola gidip ifade verdim.
sorum şu: ifadede şikayetçi misiniz dediler hayır dedim ailenin durumunu göz önünde bulundurarak. bunda bir sorun olur mu haklı olmama rağmen?
ayrıca ambulansı kendim aradım illaki kayıtları 112 de vardır. olay yerinden kaçmadığımı kanıtlar mı?
son çare şahitler var?
sonuç olarak ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Cevap: trafik kazasında önce anlaşma sonra şikayet...!