Sendikal Tazminat Kazandım.İşveren Ödemiyor
Merhabalar ;
2014 de sendika üyeliğim oluduğundan işten atıldım.Yerel mahkemede işe iade davası açtım.İlk karar sendikal vermedi yargıtaya taşıdık 25/02/2016 tarihinde kararı bozarak sendikal tazminat hükmetti.
HÜKÜM:
Yukarda açıklanan gerekçe ile;
1. Mahkemenin kararının BOZULARAK ORTADAN KALDIRILMASINA,
2. Feshin GEÇERSİZLİĞİNE ve davacının davalı **** İNŞAAT NAKLİYAT
TAAHHÜT TİC. A.Ş. nezdinde İŞE İADESİNE,
3. Davacının başvurusu, işverenin işe başlatması veya başlatmaması şartına bağlı
olmaksızın tazminat miktarının sendikal fesih nedeni dikkate alınarak takdiren davacının 1
yıllık brüt ücreti tutarında BELİRLENMESİNE, bu tazminattan her iki davalının müştereken
ve müteselsilen sorumlu tutulmalarına,
4. Davacı işçinin işe iadesi için işverene süresi içinde müracaatı halinde hak
kazanılacak olan ve kararın kesinleşmesine kadar en çok 4 aya kadar ücret ve diğer haklarının
davalılardan müştereken ve müteselsilen tahsilinin GEREKTİĞİNE,
5. Harç peşin alındığından yeniden alınmasına yer olmadığına,
6. Davacının yaptığı 311.20 TL yargılama giderinin davalılardan tahsili ile davacıya
verilmesine, davalıların yaptığı yargılama giderinin üzerinde bırakılmasına,
7. Karar tarihinde yürürlükte bulunan tarifeye göre belirlenen 1.800 TL ücreti
vekaletin davalılardan alınarak davacıya verilmesine,
8. Peşin alınan temyiz harcının isteği halinde ilgilisine iadesine,
Kesin olarak 27.01.2016 gününde oybirliği ile karar verildi.
Dava sürecinde ana işveren taseron olarak gözüktüğümüz şirketin 07/2015 tarihinde ismini ve sahibini değiştirdi.Suan muhatab bulamıyoruz.
Yukardaki kararda davalı olduğumuz ana işveren ve alt işverene sorumlu tutulmasına demesine rağmen gereğini yerine getirmiyor.
Bu sürecte neler yapılabilir aydınlatırsanız sevinirim Teşekkürler..
Cevap: Sendikal Tazminat Kazandım.İşveren Ödemiyor
mahkeme kararından sonra temyize ne zaman gıttı dosyanız ve hangı daire-ne kadar sürede yargıtayda sonuçlandı benım dosyamda yargıtayda incelemede yazıyor