Eş durumu ataması ile ilgili
ben eş durumu tayinleri ile ilgili sorular soracaktım. eş adayım (ocakta evlenecegiz) şu an kastamonuda.bende kastamonuda ogretmenim.155 iş günü sigortası var daha önce çalıştığı yerden.(usta öğretici anasınıfı öğretmeni olarak çalıştı) niyetimiz ankara.benim mecburi hizmetim 2007 eylulunde sona erecek.eşimi ankarada sigortalı çalışmak üzere gonderecegim annemlerin yanına.eşimin yanına yazın özürden dolayı tayin isteyebilirmiyim.
1)en az ne kadar evli olmalıyız
2)en az ne kadar ankarada sigortalı olmalı
3)toplamda 360 gün gibi birşey duymuştum sigorta konusunda; ankarada toplam 360 mı yoksa toplam 360 ama son çalışma yeri mi ankara olmalı.geniş ve sade bir şekilde bilgilendirmenizi rica ediyorum. çünkü yönetmeliklerden pek fazla birşey anlamıyorum. bizim durumumuz tayine yeterli olacakmı [?]
Re: Eş durumu ataması ile ilgili
Slm,
sorunuza uzun süredir cevap verilmemiş belki siz yanıtınızı başka yerden buldunuz ama ben belki başka yanıt arayanlar olabilir diye cevaplamak istiyorum.
Son 2008 klavuzuna göre,
evli olma süren önemli değil,
eşinin tayin isteyeceğin ilde son 2 yıl içerisinde 360 gün sigortalı olması gerekiyor.
İnşallah bu kuralı 2009 klavuzunda değiştirirler ve ya azaltırlar da biz de bu dönem tayin isteybiliriz. Tek temennim bu.
Not olarak şunu söylüyüm, eşiniz farklı yerlerde sigortasını 360a tamamlamış ise bunu başvuracağınız yere sözlü olarak belirtmeden şansınızı deneyin, farketmeden kabul edebilirler.
Kendi yorumum
Re: Eş durumu ataması ile ilgili
Alıntı:
yaziciali rumuzlu üyeden alıntı
Slm,
sorunuza uzun süredir cevap verilmemiş belki siz yanıtınızı başka yerden buldunuz ama ben belki başka yanıt arayanlar olabilir diye cevaplamak istiyorum.
Son 2008 klavuzuna göre,
evli olma süren önemli değil,
eşinin tayin isteyeceğin ilde son 2 yıl içerisinde 360 gün sigortalı olması gerekiyor.
İnşallah bu kuralı 2009 klavuzunda değiştirirler ve ya azaltırlar da biz de bu dönem tayin isteybiliriz. Tek temennim bu.
Not olarak şunu söylüyüm, eşiniz farklı yerlerde sigortasını 360a tamamlamış ise bunu başvuracağınız yere sözlü olarak belirtmeden şansınızı deneyin, farketmeden kabul edebilirler.
Kendi yorumum
Merhabalar
Bende birsey soracağım, Esim Ankarada 3 farklı özel şirkette (aynı sektörde) olmak üzere 1400 günlük sigortalı, hala da çalışıyor. Bende Kırıkkale'de 399 sayılı KHK'ye göre 16 aydır çalışan bir memurum. Eşimin çalıştığı şirket ve sektör (Finans kuruluşu iştiraki) gereği Kırıkkale'de işyeri yok, hiçbir zamanda olamaz. Eş durumundan tayin ile Ankara'ya geçmek istiyorum. Bu işlemle ilgili bilgi konusunda yardımlarınızı rica ederim.
Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla.