Mal Varlığı Olmayan Birine Haciz?
Bir Gitar Sattım Ve Paramı Vermedi Karşı Taraf Bunun Sonucunda Soruşturma Başlattım Savcı Kovuşturma Kararı Verdi Hukuksal Süreç Olduğundan İcra Müdürlüğünden İlamsız Takip Yolladım 7 gün geçti adam İtiraz Etmedi Haciz Yapacağım Adamın Mal Varlığı Yoktu.Ne Yapabilirim? Adam Dolandırıcı Türkiyeyi Baştan Aşağı Dolandırmış İnternette Başlığı Bile Var!!!
Cevap: Mal Varlığı Olmayan Birine Haciz?
Olmayan varlığı haczetme şansınız yok.
Sürekli takip ederek, üzerine kayıtlı bir menkul-gayrimenkul bilgisine ulaştığınızda haczi yenileyebilirsiniz.
adamın yaşadığı eve getiremiyor muyum veya adama hapis falan araştırdığımda bunlarla karşılaştım da?
Alacak verecek meselesi (Borç) nedeniyle hapis cezası uygulanmıyor.
Kayıtlı ikamet adresine ev eşyası haczi yoluna başvurup, haczi mümkün kılınan ev eşyasını haczedebilme şansınız elbette vardır.
bir de 10 günlük bir ceza verilebiliyormuş diye okudum doğru mu peki cevabınız için çok teşekkür ederim ayrıca...
Mal bildiriminde bulunma zorunluluğu olduğu dönemde, mal bildiriminde bulunulmazsa 10 günlük disiplin hapsi cezası uygulanıyor-du önceleri.
Mal bildiriminde bulunmama nedeniyle disiplin hapsi cezası artık uygulanmadığından, 10 günlük hapis cezası diye bir şey yok artık.
Borçlunun yazılı olarak bir ödeme taahhüdünde bulunup o taahhüdüne uymaması durumunda 90 güne kadar disiplin hapsi cezası uygulaması var , ama sizde herhangi bir ödeme taahhüdü yok anladığım kadarıyla.
icradan ilamsız takip yaptım onun tebligatı dışında hiçbir şey yok
o zaman hapis cezası falan da yok.
Ödeme emrine karşılık itiraz vs gelmediyse, kayıtlı ikamet adresine haciz işlemlerinin yapılmasını isteyebilirsiniz icra müdürlüğünden.
teşekkür ediyorum çok sağolun