Çalıntı Telefon satmaktan savcılığa çağırıldım

merhabalar, telefonculuk yapmaktayım ve aldığım sattığım 1 telefon çalıntıymış. Olayı anlatayım; 1 vatandaş telefonunu kaybediyor savcılığa çaldırdığını söylüyor, bu telefonu bulan vatandaş bi arkadaşına satıyor daha sonra o arkadaşı da bana geliyor ve satıyor telefonu. Ben telefonu alırken imei kontrolü yaptım sıkıntı yoktu, kimlik fotokopi ve imza aldım. aradan 6 ay kadar bi süre geçti ve savcılıktan tebligat geldi.
savcıya gittim, olayda  telefonu bulan ve sattığı kişiler de takibe alınmış, benden önce ifade vermiş sonra benden de ifade aldı ve telefon nerde olduğunu söyledi ve evrak sordu bende dükkanı devrettiğim için evrakları atmıştım ve telefonu sattığım kişiyi bilmiyorum. Şuan şüpheli olarak ben gözüküyormuşum kabak bana patladı ama benim burda bir suçum yok herhangi bir ceza alırmıyım sicilime işler mi ?

Cevap: Çalıntı Telefon satmaktan savcılığa çağırıldım

telefonu aldığınız kişiyi ispatayamazsanız ( yani kimlik fotokopisi, fatura vs) başınız dertte.Siz istediğiniz kadar beyan verin ben Ahmet'ten, Mehmet'ten aldım diye boşa kürek çekmiş olursunuz.
Telefonu satan sizseniz, aldığınız kişiden evrak almadıysanız, telefonu nasıl ele geçirdiğinizi ispatlayamazsınız.Olay size kalır.