işçi işverene ihtar çekmiş
iyi günler dilerim
müşterime işçisi beni işten kovdun ve ücretlerimi ödemedin tek taraflı iş akdimi fesh ediyorum ve ödemelerimi 3 gün içinde yapmanı istiyorum gibi bir ihtar çekmiş,müşterimde bunun üzerine işe gelmesi için kendisine ihbarname göndermiş haklı bir sebep göstermesi gerek diye işe gelmemek adına bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz yardımcı olabilir misiniz
Cevap: işçi işverene ihtar çekmiş
Alıntı:
hrkk rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler dilerim
müşterime işçisi beni işten kovdun ve ücretlerimi ödemedin tek taraflı iş akdimi fesh ediyorum ve ödemelerimi 3 gün içinde yapmanı istiyorum gibi bir ihtar çekmiş,müşterimde bunun üzerine işe gelmesi için kendisine ihbarname göndermiş haklı bir sebep göstermesi gerek diye işe gelmemek adına bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz yardımcı olabilir misiniz
İşveren işçinin ücretlerini eksiksiz ödediğini ıspatlayabilecek durumda mı?
maaş ödemelerini elden yapıyor
Kendini zora sokup işi yokuşa sürmektense,
işçiyle anlaşıp 1 yılı aşan çalışması varsa kıdem tazminatını ve varsa ödemediği ücretleri ödemesi kendisi için en hayırlı yol olacaktır.
İşçinin açacağı davada ücretlerini ödediğini ıspatlayamazsa, karşı tarafın avukat ücreti ve dava masrafları da ödemesi gereken tazminat ve ücretlere ilave olacaktır
teşekkür ederim yardımlarınız için