Cevap: Kavga Olayı İle İlgili
Sıkıntılı bir durum.Özel güvenlikçi arkadaşlar görev başındaysa kamu görevi yapıyor sayılıyorlar ve olayın polise silah çekmekten pek farkı kalmıyor.Bir kere silah ruhsatı gidecek ancak ne ceza gelir orasını bilmek güç.Karşıda kaç şahit var o da önemli.Bir iki şahit varsa bu diğer güvenlikler de olabilir ceza yüksek ihtimal denebilir.
Olayı sadece iyi niyetle ayıran, kavganın hiç bir şekilde tarafı olmayan, silahın da görülmediği bir durumda, bir kişinin bizi silahla tehdit etti diye şikayet edilmesi hayatın olağan akışına da uymuyor.Bu da ciddi bir dezavantaj.Avukat yardımı tavsiye ederim.Paraya çevrilmiş ve erteli cezalarla çıkarsanız(savcılık sanıyorum silaha da el koymuştur) bence kötü bir sonuç olmaz görüşündeyim.
Karakol ifadesine göre 7 güvenlikçiden sadece 1 kişi bu ifadeyi veriyor ve iftira atıyor. Başka kimsede böyle bir ifade yok ayrıca benim de darp raporum var. Bu güvenlik görevlileri terminatör mü yada robocop mu silahın üzerine gidip, silah çekeni darp ediyor ? Burada bir saçmalık yokmu
Fikir beyan edebilecek yokmu lütfen
Bir kişinin verdiği ifade şahitlerle desteklenmiyorsa tek başına kolay kolay cezaya yol açmaz.Bu kişiler terminatör değil ama silahlı polise saldırıp döveni de var bu memlekette.Silahın varlığı da sahibine elbette terminatör gibi önüne geleni vurma kolaylığı sağlamıyor.Silah olsaydı kimse saldıramazdı o yüzden silah işin içinde olmuş olamaz %100 bir açıklama değil.Silah çekilmediyse bile teşhiri(belde göstererek gezmek) üniformalı kolluk güçleri hariç suçtur.O tartışma esnasında bu şekilde bir yaklaşım da bu durumu doğurmuş olabilir.Her şey dava da şekillenecek.Muhtemelen silah çekip bu kişileri vurmakla tehdit edilmediği kanaat getirilse de ceketi sıyırıp silahı gösterme şeklinde üstü kapalı bir imanın olduğunu mahkeme düşünebilir.Ben kesinlikle avukat yardımı tavsiye ederim.Özel güvenlik görev alanında kamu görevlisi gibi işlem gördüğünden bir anda ciddi cezalar patlayabilir.Bununla beraber ruhsatlı silahıyla bir olayın eğri yada doğru içinde bulunan bununla alakalı suçlamalara muhatap olan ve yargılanan bir kişi %100 tüm suçlamalardan aklanıp beraat etmedikçe bir daha silah ruhsatı çok büyük sıkıntı oluyor.Bu da atlanmaması gereken bir durum.
Engin Bey teşekkür ederim. Ben işin açıkçası bu konuda suçsuz olduğumu biliyorum, ne kimseyi darp etmişliğim ne de silahı belimde dahi olsa göstermişliğim var. Ayrıca şahsım da bir kamu görevlisi olduğundan ötürü kamu görevlisi sayılan bir insana gidip saldıracak kadar aptal da değilim. Taşıdığım silah zaten kamu görevlisi taşıma ruhsatına sahipti. Bu olayın mağduru benim, ancak kamu görevlisi olmama , suçu ve suçlu kavramlarını bilmeme rağmen şunu da çok iyi biliyorum. Avukat olmadan mahkemede insan yerine konmuyorsunuz. O yüzden fikirlerinizi talep ettim.