Tck 158/1-F Sucundan Dava Açılmış Nitelikli Dolandırıcılık (Yardımcı olurmusunuz)
Arkadaşlar Merhaba ,
Nitelikli Dolandırıclık üzerine 158/1 f Adında Dava Açılmış.
İşin Özeti , Şimdi Sahibinden.com Üzerinden PS4 oyun Satışı yapıyordum. 5-6 Tane cd. 400 lira gibi bir ücretle anlaştık karşı tarafla İsimler soy isimler telefon görüşmeleri vs herşeyimiz mevcut. Neyse ücreti gönderdi arkadaş hemen ardından kargoyla ürünlerini gönderdim.
Aradan zaman geçti , Ses seda yok (Sözde aramış sormuş beni ) 7-8 ay sonra yani bugun dava açılmış adıma.
Ürün geldi , Kargo paketinin içinden Başka birşey çıktı Dolandırıldım diye. Savcılık İnceleme yapmış İş yerinde cd Kamera kayıtlarına bakmışlar Ürünün içinden Başka birşey çıktı diyor.ve tebliğ savcılık nitelikli dolandırıclık sucu bulmuş yani camera kayıtlarına göre yalnız.
Ama söyle bir durum söz konusu ki , Benim ürünü gönderdğiim kişi ''AYHAN ****'' Anlaştıgım kişi yani.
Ürünü Teslim alan kişi kargodan ''HÜSEYİN''***''
İfadem de dedim ki , eğer ki kargo satıcısıyla tutanagınız varsa kabulum , (Kesinlikle iyi niyetimden dedim ama çelişki görmüş savcı) yoksa kesinlikle kbul etmıyorum ve sizi dava edeceğim dedim.kargo ile tutanakları yok. sadece iş yerinde kamerakayıtları varmış ona bakmışlar. ama bu kamera kayıtları kargocu teslim ettiğinden itibaren mi değil mi bilemiyorum.Açıkcası , sırf 1 tane cümlem yüzünden savcının suclu bulmasına maruz kaldım ama bu demek değildir ki
Sucumun kesin oldugu , elimden geleni ardına koymayacagım.
(Bu arkadaşa oyunları satmadan 5 gün önce 1300 liraya PS4 cihazımı sattım adam bana havale geçti , ertesi gün adama cihazı gönderdim başka bir kişiye 400 lira için yapacagıma 1300 liraya PS4 cihazımı göndermezdim o zaman.
NOT': Arkadaşlar Şunua söyleyim , Tebliğ'de Arkadaş Kargo teslim tarihi 30.04.2015 / 14:18 de paket geldi ve paketi açtık boş cıktı diyor.
Ama elimdeki dekontta kargo takip numarasını girdim , Ve kargo teslim tarihine baktım 30.04.2015 / 17:58 Teslim edildi diyor ?
Toparlayacak olursak daha az net ve öz ; 14:18 de Kargoyu aldık ve açtık diyor. ( Kargoyu alan kişi başkası ama ) Kargo teslim tarihi 17:58 gözukuyor.
Madem ki kargoyu aldın , teslim edilen kişi neden baskası...Sen neden açtık diyorsun madem ki sen açtın benım senin adına göndermiş oldugum kargoyu nasıl olurda başkası teslim alıyor gibi kafamda deli sorular var.