arkadaşımın paraya ihtiyacı vardı aveadan telefon aldık kendi üzerime hat çıkardım taksitle ödeyecekti. ödemedi şuanda ben avukatlık hatta hacizlik duruma düştüm ne yapmalıyım mahkemeye versem faydası olur mu ?
Printable View
arkadaşımın paraya ihtiyacı vardı aveadan telefon aldık kendi üzerime hat çıkardım taksitle ödeyecekti. ödemedi şuanda ben avukatlık hatta hacizlik duruma düştüm ne yapmalıyım mahkemeye versem faydası olur mu ?
Bu konuda bir dolandırıcılık görünmüyor. Aranızda anlaşmışsınız ama arkadaşınız borcunu ödememiş ya da ödeyememiş. Ceza hukuku açısından yapacak bir şey yok gibi duruyor.
Hat üzerinize olduğundan herhalde kapattırmışsınızdır.
Borçlar hukuku açısından eğer elinizdeki deliller yeterli ise size başlatılan icra takibini kapatıp bu borcu rücu etmek gerekiyor.
Dolandırıcılık elbette söz konusu değil.Kendi rızanızla arkadaşınıza telefon almışsınız iddianız ise ödemeleri onun yapacağı yönünde.Bu iddianızı ispatlayabilirseniz bile sadece ödediğiniz borcu ondan alma noktasında icraya gidebilirsiniz.Savcılığın buna benzer konularla kesinlikle ilgilenmediğini ve takipsizlik verdiğini sayısız kere gördük.
anladım hocam çok teşekkür ederim... bi arkadaşla konuştum o da avukatıyla konuşmuş. haciz falan gelmez demiş avukat. blöf yapıyolarmış.. ne kadar doğru?
- - - Updated - - -
anladım hocam çok teşekkür ederim... bi arkadaşla konuştum o da avukatıyla konuşmuş. haciz falan gelmez demiş avukat. blöf yapıyolarmış.. ne kadar doğru?
- - - Updated - - -