Kredi kartı habersiz başkası tarafından kullanılmıs
İyi günler.benim babamın kredi kartı baskası tarafından kullanılmış.(babamın iznidahilinde değil-kredi karti hicbir sekilde baskasina verilmiyor ama kredi karti ankarada kullanilmis ve 1.500 tl gibi bir miktar harcanilmis) bununla ilgili bankaya borcun bize ait olmadigina dair dilekce verdik banka bize en fazla 1 ay icinde olumlu yada olumsuz bir cevab vereceklerini soylediler ama 35 gun gibi bir sure gecti hicbir sonuc yok her bankaya gidisimizde 2-3 gune belli olur deyip geri yolluyorlar ne yapmaliyiz.
Ek Olarak:
1- bankanin soyledigine gore harcamayi yapan kisinin telefon numarasi - adi na ulasila biliyor
2-harcama direk olarak yapilmiyor marketten sinemadan falan yapiliyor
3-kart bilgileri hicbir kisiyle paylasilmadi, 3D korumasi mevcut
Sorularim:
1-Bankaya dava acmalimiyiz acarsak tazminat davasi falan ne olmali?
2-dava acarsak avukat tutmalimiyiz.avukat tutmaya verebilicek gelirimiz yok ne yapmaliyiz?
Cevap: Kredi kartı habersiz başkası tarafından kullanılmıs
Başkasına ait bir banka veya kredi kartını, her ne suretle olursa olsun ele geçiren veya elinde bulunduran kimse, kart sahibinin veya kartın kendisine verilmesi gereken kişinin rızası olmaksızın bunu kullanarak veya kullandırtarak kendisine veya başkasına yarar sağlarsa, üç yıldan altı yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
Benim merak ettiklerimi cevaplayabilirmisinz.
- - - Updated - - -
Bankanin dedigine gore kart bilgileri calinmamis. Bankada bir hata yapilmis
Maddi tazminat davasi baslatip zararinizi yasal faiziyle birlikte alabilirsiniz. Zaten hata yaptiklarini bildirdiklerine gore ilgili tutar tarafiniza iletilmistir. Bunun haricinde manevi tazminat davasi vs baslatmanizin size bir avantaj saglayacagini dusunmuyorum. Belki borclarinizi odeyemedigini, magdur oldugunuzu vs vs belirterek 1000 tl gibi bir rakama hukmedilebilir. Ancak avukat desteginin min. Ucreti 1500 tl oldugundan attiginiz tas, urkuttugunuz kusa degmez. Gecmis olsun
Sizin öncelikle TCK 245 uyarınca savcılığa başvurmanız gerekiyor. Tahsil ve tazminat sonraki işlemler..