ilk verdiğimiz ifadeyi değiştirirsek hakimin gözünde olumsuz bir etki yaratır mı?
olay anında ifadelerimizi iki tarafta verdik ama olaydan sonra ailelerimiz birbirini tanıdıgı için uzlaştık. ve iki tarafında ceza almasını istemiyoruz.ilk verdiğimiz ifadeyi değiştirirsek herhangi olumsuz bir şey yaratır mı ? MESELA o vurmadı ben düştüm gibi. ilk ifadede vurdum demiş ikincisinde vurmadı ben düştüm derse ?
Cevap: ilk verdiğimiz ifadeyi değiştirirsek hakimin gözünde olumsuz bir etki yaratır mı?
Ne olursa olsun, yanlis ifade vermeyin. Cunku mahkemeye yalan beyanda bulunmanin yaptirimi daha agirdir. Ayrica alinan darp raporlarinda, (sikayet oldugu icin rapor oldugunu varsayiyorum) olusan hasarin dusmeye mi, yoksa darbeye mi bagli oldugu belirtilmistir.
Cevap: ilk verdiğimiz ifadeyi değiştirirsek hakimin gözünde olumsuz bir etki yaratır mı?
darbe mi yoksa düşme mi olduğunu anlamak için neler gerekiyor ? yani demek istediğim, mesela bir bıçaklama olayında bıçaklanma mı yoksa düşmemi olduğunu anlamak için bıçağın bulunması gerekmez mi ?
Bu raporu yazan doktorun belirleyecegi seydir. Ama bi ornek vermemi istersen
Merdivenden inerken dustugunu, bicagin battigini iddia eden birisinin bu iddiasi, bicagn sirt diye tabir ettgmz bolgeye batmasindan dolayi aldigi hekim raporuyla curumus olur ve sorgulanmaya aciktr. Cunku merdivenden inen sahisin dusme sonucu sirtndan bicak yemesi kulaga pek mantikli gelmez.
Kisacasi olay hakkinda verilen ilk ifadeler, hekim raporlari ve yapilan tum savunmalar tek dosya hakinde bir kisinin veya heyetin onunde toplanacagi icin, kolluk kuvvetine verdiginz ifade ile mahkeme asamasnda verecegnz ifadede olacak celiskiler size sorun yaratabilr.
Alıntı:
erored rumuzlu üyeden alıntı
darbe mi yoksa düşme mi olduğunu anlamak için neler gerekiyor ? yani demek istediğim, mesela bir bıçaklama olayında bıçaklanma mı yoksa düşmemi olduğunu anlamak için bıçağın bulunması gerekmez mi ?
Genellikle gerekmez bıçağın sebep olduğu kesikle düşmeden kaynaklanan kesik farklıdır. Uzman doktorlar ayırd edebilirler tabi ayırd edemeyen doktor varmıdır vardır elbette sizin raporu görmeden birşey denilemez. Bir de cam ya da keskin metal üzerine 90 derece açıyla düşmek gibi çok ekstreme bir durum varsa onu bilemem.
Benim olayımda, çocuk bıçağı çıkarıyor ve üzerime doğru geliyor (ama bıçağı bana sallamıyor) bana yeterince yaklaşınca bıçağı tuttuğu elin bileğinden bende tutuyorum böyle biraz boğuşuyoruz sonrada arkadaşı karışıyor yanı onlar 3 kişi olduğu için arkadaşıda arkadan bana sopayla vurunca ben ve o bıçaklı çocuk düşüyoruz bıçak çocuğun koltuk altının 15 cm aşşağısına giriyor... ardından ayağa kalkıyor ve kenara çekiliyor. bıçağın çocuga girdinden sonradan haberim oluyor ..
böyle bir olayda belli olur mu ?