kanun yararina bozma istemi ne kadar süre icinde sonuclanir
2 ay önce hagb karari verilmedigi icin kanun yararina bozma istemiyle basvuru yaptim. bir kurumun personel alimina basvurmustum. yazili sinavlarini gectim mulakat asamasindayim. mevcut durumda arsiv kaydim oldugu icin memuriyete engel. mulakatlara kadar yada guvenlik sorusturmasindan once sonuclanmasi cok önemli. ne kadar sürede sonuclanir? hizlandirmak icin birseyler yapılabilir mi? bimere yazi yazdim mağduriyetimi anlattim ve hizlandirilmasini talep ettim. baska ne yapilabilir?
Cevap: kanun yararina bozma istemi ne kadar süre icinde sonuclanir
İşlediğiniz suç HAGB kapsamında bir suç mu? Mahkeme HAGB kararı isteyip istemediğinizi sordu mu? Sorduysa istiyorum mu dediniz istemiyorum mu? Davanızda haklıysanız 6 ay içinde Adalet Bakanlığı'ndan kanun yarına bozma cevabınız gelir... Benim öyle olmuştu çünkü...
benimle ayni dosyada yargilanan 10 kisi daha vardi. 2007 yilinda ertelenmiş para cezasi aldim. 2010 yilinda hagb verilmesi icin dava tekrar temyiz edilmis. o dosyada benimde adimin yazilmasi gerekirken avukat yazmayi unutmus. önceleri anlamadik olayi. ayni davadaki kisilerin sabika kaydi yok benim vardi. sonra anladik ama vakti gecti dediler. memuriyete engel degil dediler. bu yil isler ciddilesince memuriyete engel oldugunu ve kanun yararina bozma istemi diye birseyin varligindan haberdar olduk. dilekcemi vereli iki ay oldu su an bakanlikta. ama bakanliga bulundugum sehirden gidisi vs baya zaman aldi sanirim. bi kac hafta olmustur belki incelemeye almalari. bir kurumun mulakat asamasindayim o yuzden sabırsızca beklemekteyim. 6 ay ilk dosyayi verisinizden sonraki surec mi?
- - - Updated - - -
Alıntı:
AdaletinBekçisi rumuzlu üyeden alıntı
İşlediğiniz suç HAGB kapsamında bir suç mu? Mahkeme HAGB kararı isteyip istemediğinizi sordu mu? Sorduysa istiyorum mu dediniz istemiyorum mu? Davanızda haklıysanız 6 ay içinde Adalet Bakanlığı'ndan kanun yarına bozma cevabınız gelir... Benim öyle olmuştu çünkü...
isledigim suc aslinda benim islemedigim suc diyelim sahte ikametgah kullanmaya tesebbus etmek sucu. sahtecilik yani.
6 aylık süre benim dosyam için sözkonusu... Her davanın zorluk derecesi farklı olduğundan standart bir süre beklememek gerekir... Bol şans...