2. el araba'da dolandırıldım
merhaba. 1 hafta evvel 2. el bir araba aldım. el yordamıyla bir ustaya sanayide gösterdik ve temiz dediler aldık. fakat 3 gün sonra araba yolda kaldı ve bir daha çalışmadı. tekrar sanayi'ye gittik. motor acıldı ve daha önceden bütün motorun değiştiğini ve bütün parçaların en kalitesiz yan sanayi ürünler takıldığını gördük. şimdi motor artık toplanamıyor malesef. aldığım galericiye söylediğimde sen bakıp aldın ben bişey yapamam diyor. ben bunu hukuki yollardan nasıl halledebilirim?? yardımcı olursanız çok sevinirim.
iyi çalışmalar
Cevap: 2. el araba'da dolandırıldım
Şu andan itibaren motorun önceden size o şekilde verildiğini ispat etmek gibi ciddi bir sıkıntınız var.Size satan kadar bu araç iyi diyen yerin/ustanın da sorumluluğu var düşüncesindeyim.Masraflı uzun ve yorucu bir dava sürecini göze alıyorsanız mutlaka bir avukatla çalışmalısınız aksi halde zor olan durum daha da zora girecektir.
Çok meşakatli bir süreç. Ben bir senedir uğraşıyorum, ilk duruşma Haziran ayında olacak daha. Bilirkişi tespiti şart, aracın değerine göre ödeyeceğiniz dava harcı da yükselecek. Para harcarım diyorsanız uğraşın, bilirkişi raporu lehte olursa sonuç alınır.
Sonuç alınması en zor dava türlerinden biriyle karşı karşıyasınız. Araç nedir ve araç bedeli nedir?
Engin Beyin söylediği gibi satıcı savunmasında biz sattığımızda problem yoktu ustaya gösterdi beğendi aldı, noterde de bu konuda imzası var diyecektir.
Aracı muayene eden ustayı davaya müdahil etmek boşuna masraftır bence. O da belki araca baktığını bile inkar edecek ya da baktığında normal olduğunu, motoru açıp bakmadığını, bilemeyeceğini söyleyecektir. Muhtemelen herhangi bir makine ile muayene etmedi. Belki para bile almadı ya da aldıysa bile cüzi birşey aldı ona da fatura, fiş kesmedi.
Aracın fiyatı ve bilirkişi raporu da önemli. Örneğin biz 50 bin TL lik aracı kendisine 40 bir TL ye verdik, bu tür sorunları olduğunu biliyordu, ben aracı yaptırırım diyerek aldı diyebilirler. Hatta belki bu konuda tanık bile dinletebilidrler. Galeri bu! Sahibinden alsanız işiniz biraz daha kolay olabilirdi. Hülasa oldukça karmaşık, meşakkatli ve sonuç alması zor bir dava türü.
Geçmiş olsun.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Sonuç alınması en zor dava türlerinden biriyle karşı karşıyasınız. Araç nedir ve araç bedeli nedir?
Engin Beyin söylediği gibi satıcı savunmasında biz sattığımızda problem yoktu ustaya gösterdi beğendi aldı, noterde de bu konuda imzası var diyecektir.
Aracı muayene eden ustayı davaya müdahil etmek boşuna masraftır bence. O da belki araca baktığını bile inkar edecek ya da baktığında normal olduğunu, motoru açıp bakmadığını, bilemeyeceğini söyleyecektir. Muhtemelen herhangi bir makine ile muayene etmedi. Belki para bile almadı ya da aldıysa bile cüzi birşey aldı ona da fatura, fiş kesmedi.
Aracın fiyatı ve bilirkişi raporu da önemli. Örneğin biz 50 bin TL lik aracı kendisine 40 bir TL ye verdik, bu tür sorunları olduğunu biliyordu, ben aracı yaptırırım diyerek aldı diyebilirler. Hatta belki bu konuda tanık bile dinletebilidrler. Galeri bu! Sahibinden alsanız işiniz biraz daha kolay olabilirdi. Hülasa oldukça karmaşık, meşakkatli ve sonuç alması zor bir dava türü.
Geçmiş olsun.
evet dediğiniz gibi hepsi aynı şekilde. aldığım aracı 15bin az göstermişler. arada aracı bir galerici var ve satışta ben onu vekil gösterdim. satış ikisi arasında oldu. nasıl çözülecek bilmiyorum. şuanda ihtar süresinde. anlaşabiliriz diye umuyorum. hayırlısı bakalım