-
oltu tesbihi
babamdan yadigar olarak özel olarak Erzurum!da yaptırılmış oltu, gümüş işlemeli ve lakabımız ve adımın soyadımın yazılı olduğu tesbihi, oğlum yanına almış. okulda cebinden bir şeyler çıkarırken tesbihi bir öğretmen görmüş ve elinden almış. çocuk çok yalvarması sonucu derslerden bırakacağını, kesinlikle bu okuldan sınıfdan gecemeyeceği, mezun olamayacığı ile tehdit etmiş. o an için çocuğum 14 yaşında. çocuğum benden korktuğu için söyleyememiş. annesini yada bir büyüğünü getirip tesbihi alabileceğini sorduğunda ise artık unut git , karıştırma, tesbih misbiğ yok demiş. yıl olarak 2011 ile 2012 ders dönemi. gecen hafta babam ümreden geldi. tesbihi sorduğunda bulamadık. ben çocuğumu sıkıştırdığım da olanları anlattı. çocuğum tekrar gittiğinde tesbih yok kaç yıl geçti aradan ben onu idareye verdim demiş. yalnız idareye teslim ettiğine dair bir tutanak ve imha tutanaklarıda yok. kısacası ben tesbihin teslim edildiğine inanmıyorum. bu tesbih maddi, manevi ve kutsal saydığım değerler üzerine çok değerli. ayrıca milli eğitim kuralarınıda internetten incelediğimde tesbih bir suç unsuru olarak gözükmüyor. öğretmen resmen gasp yapmıyor mu? nereye baş vurmam gerekiyor? nasıl bir yol izleye bilirim. şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.
-
Cevap: oltu tesbihi
bir tane cevap vere bilecek kimse yok mu?
-
Cevap: oltu tesbihi
Arastirmayi zaten yapmissiniz. Tesbih meb nezlinde kusur degil diyorsunuz. Ancak bu olaydan birsey elde edemezsiniz. Basit bir ornek vermek gerekirse; ogretmenin, oglunuzun derste tesbihi sallayarak, dikkatleri dagittigi seklinde bir cumle kullanmasi bile tesbihi almasi icin yeterli bir sebeptir. Olaydan uzun zaman gectigi icin adli olarak da, idari olarak da ogretmen zarar gormez. Iyi geceler