Mesafeli Satış-Takas Sözleşmesi II Dolandırıldım
Merhabalar
Telefon almak için facebooktaki 2.el telefon gruplarından birine girdim ve bir kişinin ilanı dikkatimi çekti , kişi yurtdışından yanında getirmiş olduğu cıhazları satıyordu.Bende almak için kendisine mesaj attım , 1-2 saat facebook üzerinden konuştuktan sonra kişi aramızda mesafeli satış-takas sözleşmesi doldurmamız gerektiğini söyledi ve biz de ad-soyad-tc no-adres-tel no gibi bilgilerin de içinde olduğu sözleşmeyi dordulduk (imza yok) .Kişi kendisine sözleşme gereği 450tl peşinat göndermemi istedi ve ardından o da bana telefonunu gönderecekti söyledi bende Ona 450tl yi 13.03.2016 gönderdim ve ertesi günü 14.03.2016 öğleden sonra aramalarıma ve mesajlarıma cevap vermemeye başladı.Normal de de ben aradığımda çalışıyorum müsait değilim diyordu ve telefonu açmıyordu.
Bir kaç gün sürekli ha bu gün ha şu gün kargolayacağım diye diye oyaladı beni ve ardından telefon nusunu iptal edip beni de facebook üzerinden engelleyince dolandırıldığımı anladım.
Yaptığımız sözleşme bu şekilde :
http://i.hizliresim.com/GRBNPr.png
http://i.hizliresim.com/6P9br0.png
http://i.hizliresim.com/3L7Mv0.png
Elimde ona göndermiş olduğum 450tlnin dekontu facebook konusmaları ve sözleşme var.Ne yapabilirim lütfen yardımcı olun :/
Cevap: Mesafeli Satış-Takas Sözleşmesi II Dolandırıldım
Sözleşmenin düzmece olduğu gün gibi ortada. Hiçbir yasal geçerliliği de yok. Karşıdaki kişi adres bile veremiyor, kargo şubesini adres olarak gösteriyor.
Sizin elinizdeki en önemli delil banka hesap numarası ile bu hesabın gerçek sahibinin kim olduğu.
Elinizdeki tüm bilgi ve belgelerle savcılığa başvurmanızı tavsiye ederim.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Sözleşmenin düzmece olduğu gün gibi ortada. Hiçbir yasal geçerliliği de yok. Karşıdaki kişi adres bile veremiyor, kargo şubesini adres olarak gösteriyor.
Sizin elinizdeki en önemli delil banka hesap numarası ile bu hesabın gerçek sahibinin kim olduğu.
Elinizdeki tüm bilgi ve belgelerle savcılığa başvurmanızı tavsiye ederim.
Göndermiş olduğum paranın geri iadesi için bankaya veya savcılığa şikayette bulunursam herhangi bir gelişme olur mu dersiniz ?
İade etmesi gereken kişi bulunursa elbette olur.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İade etmesi gereken kişi bulunursa elbette olur.
Savcılığa şikayet dilekçesi ,para gönderdiğime dair dekont ve Facebook konuşmaları ve mesafeli satış sözleşmesini ile gitmem yeterli olur mu ?
Bankanın bu paraya bloke koyabilmesi ancak savcılık talimatı ile olur. Sizin bankaya bildirmeniz hiçbir işe yaramaz, banka hiçbir işlem yapmaz.
Ancak parayı çoktan çekmiştir diye düşünüyorum.
Zaten savcılık ta bu paranın size iadesine karar veremez. Suç unsuru görürse bu kişi hakkında dava açar.
Paranın geri alınabilmesi için ayrı hukuk yollarına başvurmanız gerekiyor.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Rusasigi rumuzlu üyeden alıntı
Savcılığa şikayet dilekçesi ,para gönderdiğime dair dekont ve Facebook konuşmaları ve mesafeli satış sözleşmesini ile gitmem yeterli olur mu ?
İste tüm bu bahsettiğiniz belgelerle ve kişiye ait telefon numarası vb gibi bildiğiniz tüm bilgilerle savcılığa başvurun.
Sn. üye bu sözde sözleşme falsolarla dolu.Dolandırıcı olduğunu anlamak için para göndermeye gerek yok.Bu yenecek bir şey değil.
Kargoda zarar gören ürünü değiştiriyormuş yani kargonun kusurunu yükleniyor bu söz konusu olabilir mi
1 hafta kullanılan telefonu beğenmezsen(tüketiciye hitap etmemesi, teknik tabire gel) parasını iade ediyormuş ki bu mümkün değil
Sonra paşam aydan aya para alıyormuş müşteriden
Zaten resmi bir hava yaratmak için süslenen sözde sözleşme yazım hataları ve başı sonuna tam gelmeyen cümlelerle dolu
İhtimal bunu hazırlayan lise dahi bitirmemiş bir uyanık
300-500 ucuza alacam diye bu maceralara ne gerek var aklım almıyor.Gidin, gözünüzle görün telefonunuzu garantisiyle alın.Yani bu orta okul çocuğuna okutsan hadi canım diyeceği sözde sözleşmelere kanmayın.
Parayı alma kısmına gelince kişi bulunur, para edecek bir şeyi de bulunursa paranızı almanız söz konusu olur.Yakın zamanda olabilecek bir şey gibi durmuyor.Dediğim gibi kişi bulunamazsa soğuk su içilebilme ihtimali de olan bir durumla karşı karşıyasınız.Umarım sayfaya göz gezdiren herkese ders niteliğinde olur.Geçmiş olsun.
Yukarıda izah edilen tespitleri, bulguları göz önüne almanızı tavsiye ederek; şahsi görüşlerimi kısaca belirtmek isterim:
Söz konusu konuyla ilgili, Sosyal Medya üzerinden size gönderilen bütün yazıları, gönderen adresini içerisine alacak şekilde Noter marifetiyle E-TESPİT yaptırınız ve Noter tasdikli ekran çıktılarını aldıktan sonra Cumhuriyet Savcılığına dolandırıcılık nedeniyle şikayetinizi yapınız, aynı zamanda Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde dolandırıcılık sebebiyle maddi tazminat davasını açmaya hakkınız olduğunu bildirmek isterim.
Noter tasdikli E- tespit yatırma işlemiyle ilgili link :
https://e-hizmet.tnb.org.tr/tespit/
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
Yukarıda izah edilen tespitleri, bulguları göz önüne almanızı tavsiye ederek; şahsi görüşlerimi kısaca belirtmek isterim:
Söz konusu konuyla ilgili, Sosyal Medya üzerinden size gönderilen bütün yazıları, gönderen adresini içerisine alacak şekilde Noter marifetiyle E-TESPİT yaptırınız ve Noter tasdikli ekran çıktılarını aldıktan sonra Cumhuriyet Savcılığına dolandırıcılık nedeniyle şikayetinizi yapınız, aynı zamanda Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde dolandırıcılık sebebiyle maddi tazminat davasını açmaya hakkınız olduğunu bildirmek isterim.
Noter tasdikli E- tespit yatırma işlemiyle ilgili link :
https://e-hizmet.tnb.org.tr/tespit/
Facebook üzerinden ekran görüntüsü alamıyorum giriş yapmam gerekiyor ama ona da izin vermiyor :(