125/2, 106.1-1.cümle 53 md ne ceza yerim?
Yaşım 24. 15 yaşında olduğunu bilmeden kıza merhaba yazdım. Kimsin dedi tanımadın mı 2 sene önce numaranı faceden vermiştin dedim. Ya sakallı başlı adamsın ne diyon falan dedi. Bende sinirlendim ve ananın *mı numaranı verirken öyle demiyodun , numaranı inci caps sayfasında dağıtayımda gör dedim. Hepsi bu kadar. Tehdit ve hakaretten kağıt geldi daha önce sabıkam hiç yok. Ne ceza yerim? Savunmamda suçu kabul ettiğim yazıyo ayrıca
Cevap: 125/2, 106.1-1.cümle 53 md ne ceza yerim?
En az 1500 TL + 5 ay hapis.
Peki o hapiside paraya çevirme şansım yok mu
- - - Updated - - -
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
En az 1500 TL + 5 ay hapis.
peki hapşs cezasını paraya çevirme şansım yok mu
Hakimin takdirindedir. Belki HAGB verir.
Alıntı:
Hakimin takdirindedir. Belki HAGB verir.
hagb tam olarak ne demek? Duruşmada gayet saygılı davranırsam ve özür dilersem olur mu?
HAGB demek;
5 yıl uslu durma sözünüze karşılık hakimin sizi affetmesi.:)
Alıntı:
HAGB demek;
5 yıl uslu durma sözünüze karşılık hakimin sizi affetmesi.:)
Peki hagb verirlerse cezaları ödiycem mi yine. Ve hagb yi neye göre verir hakim saygına göre mi
Evet belli şartları var.
Mahkemeye saygılı olmak, doğru ifade vermek, pişman olduğunuzu dile getirmek, HAGB verilmesini istemek, karşı tarafın bir zararı var ise onu ödemek ki sanırım yoktur ve hakimin bir daha suç işlemeyeceğinize inanması gibi şartları var.
HAGB verilirse ceza ödemezsiniz. Sabıkanıza da işlenmez. Ancak 5 yıl uslu durmanız şart. Aksi takdirde daha ağır sonuçlarla karşılaşırsınız.
Alıntı:
Evet belli şartları var.
Mahkemeye saygılı olmak, doğru ifade vermek, pişman olduğunuzu dile getirmek, HAGB verilmesini istemek, karşı tarafın bir zararı var ise onu ödemek ki sanırım yoktur ve hakimin bir daha suç işlemeyeceğinize inanması gibi şartları var.
HAGB verilirse ceza ödemezsiniz. Sabıkanıza da işlenmez. Ancak 5 yıl uslu durmanız şart. Aksi takdirde daha ağır sonuçlarla karşılaşırsınız.
O zaman yapmam gereken duruşmada özür dilemek ve saygılı olmak. Ve hagb istemek. Peki hagb verilirse karşı taraf karardan memnun değilim falan deme hakkına sahip oluyo mu