İnternet üzerinden kredi kartı dolandırıcılığı
Merhabalar
16 yaşındayım 7 8 ay önce cahilligim yuzunden bilgisayara olan ilgimi kötüye kullandım ve sahibini tanımadığım bircok kişinin kredi kartı bilgileriyle alisveris sitelerinden alışveriş yaptım sonra isin ciddiyetini öğrendim ve 8 aydır hic bir şekilde bu işlerle ugrasmiyorum.Ama bu eskiden yaptığım islerle alakali bu gün savcıya ifade verdim.
Kart sahibi parasını banka karşılamayınca şikayetçi olmuş ve ip adresimden beni bulmuslar.
İfademde sucu kabul edip pismanligimdan bahsettim üstelik kart dan 4 bin tl para çekilmiş ben sadece 300 400 liralık kullandım bunuda belirttim ifademde.
Bu konu hakkında görüşlerinizi merak ediyorum mahkeme çıkarsa sonucu ne olur.
Bir diğer husuda ben 7 8 ay önce sadece 1 kart deil ayrı ayrı 3,4 kart kullandım ama dediğim gibi isin bukadar önemli bir suç olduğunu öğrendiğim zaman kesinlikle bıraktım bu isleri yinede bu kullandığım dier kartların sahipleride şikayetçi olurlarsa 3,4 tane ayrı ayrı davam olursa alacağım toplam ceza ne olur.
Abiler geceleri uyuyamaz oldum lütfen cevaplarinizi bekliyorum.
Cevap: İnternet üzerinden kredi kartı dolandırıcılığı
Zincirleme suçla ciddi cezalarla karşılaşmak ihtimal dahilinde.Yapılacak en iyi şey tüm mağdurların zararlarını karşılayıp avukat desteğiyle para cezasıyla işin içinden çıkabilmek.Yoksa geleceğinin kararması ertelenmemiş ve infaza giden cezalar ve faizleriyle o miktarların ödenmesi şeklinde 6 aya kalmaz çok ciddi sıkıntılarla yüzleşme noktasında kalacaksınız.
Öncelikle gecmis olsun mahkemeye çıkmadan önce tüm çektiğini paraları öde ve dekontları mahkemeye sun ve etkin pismanlıktan yararlan yanı hakime pişman olduğunu söyle her kişiden ayrı ayrı ceza alacaksın bu kesin sonuçta ortada suç var bu suçu islemisin bundan önce bir sabıkan yoksa erteleme olacak beş yıl kesinlikle suç islemicen yoksa bu cezaları ve yeni cezayı da cekersin bu yüzden kesinlikle mağdurların zararlarını mahkemeden önce öde
- - - Updated - - -
TCK 168 olması gerekiyor etkin pişmanlık
Teşekkür ederim
Zincirleme suç dediginiz nedir tam olarak ?
Mağdurlarla iletişime geçemiyorum kendilerini tanımıyorum ücreti mahkemeye sunsam olurmu.
Zincirleme suç
(1) Bir suç işleme kararının icrası kapsamında, değişik zamanlarda bir kişiye karşı aynı suçun birden fazla işlenmesi durumunda, bir cezaya hükmedilir. Ancak bu ceza, dörtte birinden dörtte üçüne kadar artırılır. Bir suçun temel şekli ile daha ağır veya daha az cezayı gerektiren nitelikli şekilleri, aynı suç sayılır. (Ek cümle: 29/6/2005 5377/6 md.) Mağduru belli bir kişi olmayan suçlarda da bu fıkra hükmü uygulanır.
(2) Aynı suçun birden fazla kişiye karşı tek bir fiille işlenmesi durumunda da, birinci fıkra hükmü uygulanır.
(3) Kasten öldürme, kasten yaralama, işkence ve yağma suçlarında bu madde hükümleri uygulanmaz.
Peki benim işlediğim bu suç zincirleme suç degilmi? 1.davam sonuçlandı belirli bir ceza aldım diyelim 2. Ve 3. Davalar sonuçlanınca ceza 3 katına mi cikicak yoksa aynımi kalicak.
Birde ben ilk mahkememde hakime başka suçlarımın da olduğunu soylememmi gerekir tam olarak nasıl bi yol izlemeliyim?
Diyelim ki üç kişinin kartını kullandın hakim herbiri için ayrı ayrı ceza vercek sen bunların ödemelerini duruşmadan önce yaparsan ve bu dekontları duruşma günü sunarsan ve hakime bu durumdan dolayı çok pismanım mağdurların zararlarını giderdim buyrun bunlarda dekontları dersen TCK 168 girecek yanı etkin pişmanlık yaklaşık bir kişi için 10-11 ay gibi ceza alcaksın eğer eski bir suçun sabıkanda yoksa hagb verecek 5 yıl suç islemiceksin yoksa ikincisinde olursa hem bu cezalar ve yeni cezalar birleşir hapis yatarsın dikkatli ol ceza avukatı mutlaka tut ama
Tekrardan merhaba
Malum konu ile ilgili olarak gündüz bir avukatla cüzi bir miktara anlaşmışdik.Kendisi her şekilde beni bu davamdan ve ileride olabilecek davalardan en iyi şekilde savunacagini fazla korkmamami söyledi
Herneyse biraz önce tekrar aradı ve durusmanin farklı birşehirde olduğunu(kredi kartı sahibinin yaşadığı şehir) ve buyuzden masrafların artacağını söyledi .Eve gelen talimatta mahkeme kendi yaşadığım şehir de yazıyor.Avukat beni oynatıyor gibime geldi eğer gerçektende böyleyse duruşmanin kendi yaşadığım şehirde olması için yapabileceğim birşey varmı ?
Edevlete gir hangi saatte hangi tarihte hangi mahkemede hangi ilde duruşma detayı yazar