Tam Yargı Davasında Süreç?
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir kurumda müdür olarak görev yaparken malum nedenlerle görev sürem uzatılmadı.MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğine aykırı bir şekilde resen bir okula öğretmen olarak atandım. Bunun üzerine açmış olduğum iptal davasında idare mahkemesi beni haklı bularak işlemi iptal etti. Bunun neticesinden eski kurumuma öğretmen olarak geri atandım.Valilik Bölge İdare ye itiraz etti ama itirazları kabul edilmedi ve mahkeme süreci sonuçlandı.Bunun üzerine milli eğitim müdürlüğüne mahkeme masraflarım ödenmesi ve mali haklarımın iadesi için dilekçe yazdım. Ama 50 gündür dilekçeme cevap bile vermediler.Bende Tam Yargı Davası açmayı düşünüyorum.Bu konuda birkaç sorum olacak.
1-Makam atlamamak için dilekçeyi il milli eğitim müdürlüğüne yazdım. Dava koşulunun oluşması için Valiliğe de dilekçe yazmam gerekli midir?Dava da taraf biliyorsunuz milli eğitim müdürlüğü değil,Valilik.
2-Maddi kayıplarımın yanında manevi tazminat da istemem gerekli midir idareden?
3-Yani milli eğitim müdürlüğüne yazdığım dilekçe mi?Yoksa Valilikten mi talep etmem gerekiyor?
Cevap: Tam Yargı Davasında Süreç?
Hayırlı olsun çok sevindim sizin adınıza. Kesin net bilgi veremiyorum ama İptal davasını valilik aleyhine açmışsınız dilekçenizi valiliğe yazmanız mantıklı olurdu gibi geldi bana.En azından Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmek üzere Valilik makamına şeklinde bir dilekçe yazılabilirmiydi diye düşünüyorum.Valilik makamından havaleli giderdi.İki tarafta muhattap alınabilirdi.Tam yargı davasında taraf kim olacak bu arada valilikmi milli eğitim müdürlüğümü. Taraf kim olacaksa sizin bahsettiğiniz dilekçenin ilk muhattabıda o kurum olması gerekir bence.
Keşke çok bilgim olsada kesin ve net olarak yardımcı olabilsem.
Benimde önümde o kadar karışık durumlar, hak ihlalleri, kazanılmış hakkın verilmemesi vb.durumlar varki az daha araştırırsam hukuk fakültesini bitirmiş kadar olucam.Maddi imkansızlıklardan dolayı avukatlada çalışamıyorum artık bu şekilde gittiği yere kadar :(
Tekrardan hayırlı olsun, umarım gönlünüze göre sonuçlanır herşey.
Cevap: Tam Yargı Davasında Süreç?
Özlem Hanım,2005 yılından beri mobbinglerin en ağırları ile cezalandırılmaya çalışıyorum.Tepkilerimi içime atmadığım için bugüne kadar ayakta kaldım.Hiçbir şekilde geri adım atmadım.Açtığım bu davayı ilimizde bir tek ben açtım.Bölge idare mahk. şaşrıtıcı bir şekilde idare mahk. kararını onamış.İdare kendine çok güvenerek dilekçeme cevap bile vermiyor yasa hükümlerine rağmen ama yaptıkları herbir hukuksuzluk benim lehime gelişiyor.Güya benden intikam alıyorlar ama öfke ile kalkan zararla oturur misali zararlı çıkacak olan kendileri olacak inşaallah.Ben acele etmiyorum.Valiliği de dilekçe yazacağım.Gelecek cevaba göre tam yargı davası açacağım.