Gold bilgisayar Değişim raporu
15/08/2015 tarihinde gold bilgisayardan 2499 tl değerinde satın aldığım notebook için 10 mart 2016 tarihinde asus teknik servis tarafından değişim belgesi verildi.Verilen belgede " bu belge ile satın aldığınız firmaya başvurarak değişim/iade talebinizi gerçekleştirebilirsiniz " yazıyor. Bende yasal hakkım olan fatura bedel iadesi almak için gold bilgisayar mağazasıba gittim ve durumu anlattım. Bana gold bilgisayara firmasına kayyum atandığı için para iadesi hiç birşekilde yapamayız denildi. Tüketici hakem heyetine başvurmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim ?
Cevap: Gold bilgisayar Değişim raporu
Size verilen, değişim evrakı hukuk açıdan elinizi güçlendirmektedir. Bu durumu göz önüne alarak alta kısa bir dilekçe şablonu oluşturdum:
İlgili ürün hakkında değişim talebinde bulunduğunuzu, değişim talebiniz kabul edildiğini, söz konusu değişimi ilerleyen zamanlarda gerçeklemesini amaçlayan evrak verildiğini; bu evrak gereğince kabul edilen değişim talebimi yürürlüğe girmesi için ilgili firmaya başvurduğunuzu, ancak ilgili firmaya kayyum atanmasını sebep/neden gösterilerek RET edilmiştir. Firmanın tarafıma bildirdiği ret gerekçenin, tüketici hukuku açısından dayanağı hiç bir şekilde yoktur. Yukarıda izah ettiğim gerekçeler nedeniyle; Firma tarafından kabul edilen değişim talebimi, hukuki dayanaktan yoksun gerekçeler öne sürerek RET etmesine karşı, heyetiniz tarafından xxxxx ürün ücretinin tarafıma iadesi yönünde karar verilmesini en derin saygılarımla birlikte talep ederim, şeklinde/biçiminde Dilekçeyi hazırlayarak, ücretsiz biçimde hakem heyetine başvurmaya hakkınız olduğunu belirtmek isterim.
Peki herhangi bir şekilde firmaya yazılı bir dilekçe göndereyimmi peki yoksa direk thh'ye mi başvurayım ?
Alıntı:
keremturker rumuzlu üyeden alıntı
Peki herhangi bir şekilde firmaya yazılı bir dilekçe göndereyimmi peki yoksa direk thh'ye mi başvurayım ?
Size verilen değişim evrakını dilekçenize ek yaparak tshh DOĞRUDAN başvurunuz.
Diğer yandan, gelişmeler hakkında bu yere bilgi vermenizi rica ederim. Zira sizin durumunuza benzer kişiler, verdiğiniz bilgileri okumasına vesile olacağınızdan dolayı, o kişilere bir nevi rehber olmuş olacaksınız.
Peki teşekkür ederim gelişmeleri konuya ekleyeceğim.
Elinizdeki evrak ve fatura ile birlikte noterden ihtar çekmeyi ve sonra diğer hukuki girişimleri deneyebilirsiniz. Ancak gold bilgisayar şuanda iflas erteleme sürecinde yani haklı olsanız da icra yoluyla dahi herhangi birşey alamazsınız gibi görünüyor...
Tüketici sorunları il hakem heyetine gittim şikayet ederseniz 4 aydan önce karar çıkmaz 4 ay sonra sizi alacaklılar listesine eklerler felan dedi oda bi 2-3 ay sürse 7 ay. Bu süre içinde gold kapanırsa kapanmış bir firmadan birşey talep edemezsiniz dediler firma ile anlaşabiliyorsanız anlaşın daha iyi olur . Çözemezseniz eğer biz burdayız şikayetinizi yürütlülüğe koyarız felan dediler. Mağazaya gittim üstüne biraz daha miktar koyarak başka ürün almaya karar verdim. Cevaplarınız için teşekkür ederim.