Akbank Dosya masrfafımı ödedi Ancak..
Arkadaşlar merhaba,
1 sene önce tüketici hakem heyetine, ev kredisi aldığımda benden tahsil edilen dosya masraflarını geri almak için başvurdum. 1 sene sonunda mahkeme beni isteğimde haklı buldu ki dosya masrafının tarafıma iadesine karar verdi. ben 1500tl olarak bildigim dosya masrafını Akbank "bakın şu şu tarihte biz zaten size bunun 500 tl sini iade etmişiz bu da dekontu dedi." Ben de hesap hareketlerimden baktım gerçekten de bana ödemişler. Dolayısıyla akbanktaki hesabıma dosya masrafı iadesi olarak 1000 tl yatırdılar. Doğal olarak ben de itirazda bulunmadım. Zaten o parayı zamanında almışım.
Şimdi ise bugün posta ile eve kağıt gelmiş. Benim bilmeden istediğim fazladan 500 Tl için(daha önce hesabıma iadesinin yapıldığını bilmiyordum yada unutmuşum) haksız kazanç elde etme gibi birşeyler yazılı bir kağıt gelmiş.
Kısacası ben zaten bu 500tl yi yanlışlıkla fazladan istemişim. Banka da bana yok kardeşim bu parayı sen zaten almışsın. 500tl sini vermiyorum demiş ben de kabul etmişim. Bu davadan bişey çıkar mı?
Teşekkürler
Cevap: Akbank Dosya masrfafımı ödedi Ancak..
Bankaya geç ödediği 1000 TL nin icra takibini başlatın.
Cevap: Akbank Dosya masrfafımı ödedi Ancak..
Sonuçta kafama göre ben masraflarımı belirtmedim. bankadan masrafla ilgili dekontlarımı istedim onlar da verdiler. Madem zamanında bu 500 tl benim hesabıma iade edilmiş, bu masrafın dekontunu bana vermeselerdi ben de bunu talep etmezdim. Acaba avukat tutmadan mahkemeye katılsam ve hakime bu durumu anlatsam haklı çıkmaz mıyım. 1000 tl paramı geri aldım zaten. Bir de bunu avukatlık ve mahkeme masrafları için vermeyi düşünmüyorum.