ilamsız takip nasıl açarım
Öncelikle merhabalar yeni üyeyim bilgilerinizden faydalanmak isterim
18 yaşındayım. Bir tanıdıgıma yaklaşık 3000 tl borc verdim ve tahsili zor gözüküyor. Bu yüzden biraz arastırdım ilamsız takip başlatabilirsiniz yazıyordu.
parayı parça parça gönderdim. Birazı bankaya Birazı ptt den teslim. Dekonlarım duruyor. İki tanesinin açıklama kısmında kişi ismi ve borç yazıyor.
hatta borç hakkında konuşmalarımın kayıtlı olduğu 3 ses kaydı var.
1-İlamsız takip ile olumlu sonuc alabilir miyim
2-bu süreç ne kadar sürer?
3-bu süreçte para ödemem gereken bir şey var mı?
4-öğrenciyim bu yüzden vakit sıkıntım var bir sorun çıkar mı?
Ayrıca başka bilmem gereken hususlar varsa söyler misiniz?
Herkese şimdiden teşekkür ederim. kesin açıcağım başlangıç olarak ilk ne yapmam lazım
Saygılar
Cevap: ilamsız takip nasıl açarım
Ses kayıtlarını bir kenara bırakın, işe yaramaz. Eldeki belgeler ve kimliğiniz ile bir icra dairesine gidin. Bir dosya (0,60 TL) ve ilamsız icra takip formu (0,10 TL) alın doldurun, 55,00 TL civarında harcını yatırın ve takibinizi başlatın. Formu dolduramasanız da sorun değil onlar yardımcı olurlar.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Ses kayıtlarını bir kenara bırakın, işe yaramaz. Eldeki belgeler ve kimliğiniz ile bir icra dairesine gidin. Bir dosya (0,60 TL) ve ilamsız icra takip formu (0,10 TL) alın doldurun, 55,00 TL civarında harcını yatırın ve takibinizi başlatın. Formu dolduramasanız da sorun değil onlar yardımcı olurlar.
dosyayı ne adı altında alabilirim? geçen gün icra dairesine gittim başka bir yere gönderdi adını hatırlamıyorum.
Alıntı:
canerslv rumuzlu üyeden alıntı
dosyayı ne adı altında alabilirim? geçen gün icra dairesine gittim başka bir yere gönderdi adını hatırlamıyorum.
Baro odası olabilir mi?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Baro odası olabilir mi?
sanırım değildi
oraya gidip dilekçe vermem lazım gibi bir şey söylemişlerdi.
Alıntı:
Bildim tevzi bürosu?
evet evet aynen tevzi demişti. :)
İlamsız takip başlatabilirsiniz. Ancak ilamsız takiplerde karşı taraf borca itiraz ederse sıkıntı başlar. İtirazın giderilmesi için dava açmanız gerekir. Ancak elinizdeki dekontları takibe eklemek daha mantıklı.Karşı tarafın haczedilebilecek bir varlığı,maaşı falan var mı? Maaşı var ise maaşında icra var mı öncelikle bunları bi araştırın.
Sayin Engin Bey. Size bir sorum olacak bilginiz ve tecrubenize guvenerek.. oncelikle kisaca durumu anlatmak istiyorum. Sosyal medya uzerinden orjinal olarak tanitilan cok buyuk bir markaya ait urun sahte cikti elimde malesef kargo tutanagi yok. Hemen ertesi gun savciliga sikayette bulundum 1 aydan fazla oluyor ses yok. Elimdeki tum delilleri dosyaya ekledim kargo adresi aksay pazarlama dagitim olarak geciyor cokca sikayet var aradigimda bi isim ve numara daha verdiler onlarda kargo sirketiyle ilgileniyoruz diyip gecistirdi kisaca bunlar birlikteler. Herseyi ayrintiyla anlattim. Sahis farkli isim kullaniyodu gercek ismini bulduk ve calistigi yerin adresiyle tel numarasina ulastik. Konusmalar vs hepsi var. Herseyi ekledim. Size sorum muhtemel sonuc nedir? Umitlenmelimiym? Baska hangi yollari izleyebilirim? Tesekkurler....
- - - Updated - - -
Alıntı:
Bildim tevzi bürosu?
Sayin Engin Bey. Size bir sorum olacak bilginiz ve tecrubenize guvenerek.. oncelikle kisaca durumu anlatmak istiyorum. Sosyal medya uzerinden orjinal olarak tanitilan cok buyuk bir markaya ait urun sahte cikti elimde malesef kargo tutanagi yok. Hemen ertesi gun savciliga sikayette bulundum 1 aydan fazla oluyor ses yok. Elimdeki tum delilleri dosyaya ekledim kargo adresi aksay pazarlama dagitim olarak geciyor cokca sikayet var aradigimda bi isim ve numara daha verdiler onlarda kargo sirketiyle ilgileniyoruz diyip gecistirdi kisaca bunlar birlikteler. Herseyi ayrintiyla anlattim. Sahis farkli isim kullaniyodu gercek ismini bulduk ve calistigi yerin adresiyle tel numarasina ulastik. Konusmalar vs hepsi var. Herseyi ekledim. Size sorum muhtemel sonuc nedir? Umitlenmelimiym? Baska hangi yollari izleyebilirim? Tesekkurler....[/QUOTE]
Savcılık olayı hukuki ihtilaf görebilir dolayısıyla takipsizlik verebilir bu durumda veya bu durumu beklemeden ödeme belgenizle icra takibi başlatmanızı önerebilirim.