Boşanma davası en fazla kaç yıl sürer?
iyi aksamlar,
yaklasik iki yildan beri bosanma davam sürüyor, ne zaman bitecegi su an belli degil (oyalandigim belli). dava türkiyede acildi, kendimiz almanyada oturuyoruz.
sorularim:
1.) bir bosanma davasi en fazla kac yil sürer?
bazi arkadaslar söyle böyle söylüyorlar, iste 3 yil icinde dava sonuclanmazsa dava düser ve ondan sonra 3 yil daha dava acilamaz. toplam 6 yil gectikten sonra ve hala ayri yasiyorsak mahkeme otomatikmen bizi bir celsede bosar. böyle bir sey varmi?
yine baskalari diyor mahkeme 3-4 yil sürebilir. dogrusu hangi cevap?
2.) eski esimden ayrildiktan sonra kisa süre icinde baska bir bayanla tanistim ve bir cocugumuz oldu. su an beraber yasiyoruz. mahkemede bunu henüz söylemedik. bunu mahkemeye sunarsak bosanma davasi daha erken bitebilirmi? yoksa benim icin bir problem mi yaratir? nasil davranmak lazim?
Yardimlariniza tesekkür ederim.
saygilarimla, asep55
Re: Boşanma davası en fazla kaç yıl sürer?
Alıntı:
emiremir rumuzlu üyeden alıntı
kimse yokmu...!!!
Bir avukata vekalet verebilirsiniz.
Re: Boşanma davası en fazla kaç yıl sürer?
Alıntı:
emiremir rumuzlu üyeden alıntı
slm şimdiden vereceğiniz cevap için teşekkürler.biz eşimle anlaşmalı olarak boşanma davası açtık ilk duruşmamız 25.12.2007 ancak benim 11.27.2007 tarihinde yurt dışı seyahatim var. davayı erkene alamazmıyız..teşekkürler
Anlaşmalı boşanma olduğu için hakim her iki tarafı da dinleyip nafaka, tazminat, velayet gibi konularda kendilerinin hür iradeleriyle anlaştıklarına kanaat getirmek isteyecektir. Bu yüzden avukatla temsil problemi çözmez, karı ve kocanın her ikisinin de mahkemede bizzat bulunması gerekir.
Hakimle görüşüp daha erkene veya bu mümkün değilse seyahatten döndüğünüz tarihe aldırabilirsiniz.
Davacı taraf veya vekili mahkemede hazır bulunmazsa dava düşer.
Karı ve kocanın her ikisi de mahkemede bulunmazsa dava sonuçlanmaz.