Bilirkişiye gönderim suresi
Sayın hukukçu arkadaşlar, Ankara idare mahkemesindeki davamda 3 ay önce bilirkişiye gitme kararı alindi ,parasini ertesi gun yatirdim ama katip arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla hala bilirkişiye gitmemiş,beklemekten bıkıp usandik,var mi yapabileceğimiz bir islem ?
Cevap: Bilirkişiye gönderim suresi
Merhaba iyi geceler ayni sekilde benimde Ankara 9. İdare mahkemesinde davam vardi ben davami 2015 Agustosunda baslattim karar tebliğ edilmedi hala bu kadar uzun surmesinin nedeni mahkemenin yogunlugundan dolayi oldugunu tahmin ediyorum size tavsiyem sabır sabır sabır bu isler böyle insan beklemeyi ogreniyor :)
Ben de 1 ağustosta açtım,yogunlardir ,her kurum gibi hele birde 30 yıl emeklilik ustu davalarda yigilmistir ama herşeyi hazır dosyamin, sadece bilirkisi ye al bak denilecek, sabır taşı olduk valla.
Evet arkadaşlar,benim yargıya hiç güvenim kalmadı.Benim de Kayseri idarede açmış olduğum mobbing davam vardır.Davayı 2014 yılında açtım.Mahkeme ara karar vererek hakimlerden birisini naip üye atadı.Dosyayı bilirkişiye gönderilmesine karar verildi.2015 yılının temmuz ayında bilirkişi ücretini yatırdım.Mahkemeyi ara sıra arayarak dosyanın durumunu soruyordum.Dosyanın bilirkişiden daha gelmediğini söylüyorlardı.En son aradığımda dosyanın daha bilirkişiye gitmediğini söylediler.Beynimden vurulmuşa döndüm.Bu ne saçmalık,tam sekiz aydır dosya bekletiliyor.En son aradığımda keşif yapılması için karar verildiğini,yakında keşfe gelineceğini söylemeleri üzerine daha da tuhaf oldum.Mobbing davasında her türlü delil dosyada mevcut iken keşif neyin nesi,böyle bir uygulama daha hiç görülmemiş.Vallahi şaştım kaldım.Türkiye'de yargının geldiği nokta işte budur.