Cevap: Babadan kalan borç
burda cvp bekleme arkadaşım. git bi avukatla konuş. uye olduk kımse konumuza dönmüyor. bide uye olurken tc kımlık nodan tut tele kadar yazıyoruz.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Erhan099 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar, öncelikle brn şuan 24 yaşındayım ablam 28 yaşında. Anneö ve babam ben 10 yaşındayken ayrıldılar ve vekaletim annemin üstüne. Ve babamın durumuda iyi olmadığı için annem hiç nafaka almamış.
Babam 2014 yılında köyde tapusu olmayan arsada babasından kalan ev var diye tapu çıkarmak istiyor il tapu müdürlüğüne dava açıyor. Bu dava süreci daha yaşanmadan mahkemeye gitmeden kansere yakalanıp bartından istanbula gelmek zorunda kalıyor. Bu süre zarfında da mahkmeye gidemiyor. 2015 ocak ayında da vefat ediyor.
Şimdi tapu il müdürlüğüne açılan 30+20,50kuruşluk yani 50,50 TL lik bir davaya gidilmediği için il tapu müdürlüğü ablam ve bana haciz gçndermiş. 750 tl bana 750 tl ablama. Evin tek çalışanı benim 1310 tl maaş alıyorum ödemem mümkün değil. Zaten arsa ev falan görmedik biz istemiyoruzda. Bu durumda herhangi birşey yapılabilir mi o borçtan kurtulmak için?
1500 tlyi ödedikten sonra dava hiç açılmamış gibi olucağını belirtiyo gelen kağıtta. Yani hem tapu yok ev yok arsa yok devletin hazinesine geçecek o para.
Babanızdan size bir şey kaldı mı miras olarak?
Köyde arsaları varmış fındık bahçesi. Tarlaya yapılan 2 tane ev var. Fakat bunların tapuları yok. Dedem zamanında yapılmış, babamlar toplam 4 kardeş. Tapusunu çıkarmak için mahkemeye başvuruyor o sırada kanser olup mahkemeaine 2 hafta kala istanbula gitmek zorunda kalıyor.
Bana gelen haciz kağıdı ile gerçi nereye başvurcağımıda bilmiyorum ama biyerlere gitsem "babam adına gelen borcu babamın mirasından tahsil edilmesini gerek satışını yada bire bir mirasını alabilirsiniz" gibi birşey desem? Çünkü babamla 10 yıl kadar görüşmedik. Vefat etmeden önce gördüm o kadar. Ben onun mallarını istemiyorum borcunu da istemiyorum diyemiyor muyum?
- - - Updated - - -
İş olarak değil yardım adına yazıyolar aslında, bir umut bir fikir yeterlidir. Yazmak zorunda değiller de yazsalar güzel olur.. Kendi açımızdan düşününce bizim işimiz şuan gerçekten çok acil, fakat onlara göre hobi diyebiliriz. Sitede çıkan reklamlardan anca sunucu kirasını çıkartabilirker.