karşılıklı konuşma ve kayıt. yasal mıdır.?
Sayın Hukukçular. Telefonda konuşan A şahıs B şahısın konuştuklarını telefonuna kaydediyor. Ancak. A şahsın damarına basarak konuşturuyor. Yani canını yakıyor. A şahısta kızıyor. ağzına geleni söylüyor. B şahıs hemen bunları telefonuna kaydediyor. zaten amacı da bu olduğu için alacağını alıyor. Bu durum hukuken yasal mı dır?
Delil niteliği taşır mı? Saygılar
Cevap: karşılıklı konuşma ve kayıt. yasal mıdır.?
Değil, ama konuşma esnasında sesini kayıt ediyorum der ise sorun olmaz,
duruma göre değişir. yargıtaya göre başkace delil etme imkanı yoksa ses kaydı alınabilir sonuçta 3 cü kişi değil kendisine karşı söylenenleri kayda alıyor. Bence de öyle olmalı: Düşünün teknoloji gelişse beyindeki kayıtlar çıkarılsa o zaman bir konuşmayı karşı taraf kaydetti diye gene suçlayabilir misiniz? Hukuk evrensel ise herkes kendisine karşı işlenen suçta kayıt yapabilmeli. Çoğu tehdit zatennasılsa karşı taraf kanıtlayamaz diye yapılıyor bence yasaya da konulmalı. Ha sizi tahrik etmişse onu bilemem ama ses kaydı olması gene iyi o zaman da anlaşılır sizi tahrik edip etmediği.
Benim idari amir de beni tehdit etti kayıt altına aldım ama avukatım bunu davada kullanmadı yargıtay kararı olmasına rağmen. Şu an yurtdışındayım gidersem kendim bir dilekçe daha vericem.
Bu konunun burada günlerce tartışıldığı ve hukukçuları birbirine düşürdüğünüz yetmedi galiba?