Tebligat geldi ne istediklerini anlayamadım.
Merhaba,
Bireysel olarak soyadı değiştirme davası açtım ve bana bir tebligat gönderildi. İçeriğinde yazanlardan tam olarak ne istediklerini anlayamadım.
Madde 7'de a, b ve c belgelerini benim mi alıp götürmem gerekiyor? yoksa bu belgeleri yatırdığım gider avansından kesinti yaparak onlar mı temin edecekler?
Ne yapmalıyım?
Dilekçenin fotosunu şu linkten görebilirsiniz:
http://hizliresim.com/pzPk60
Teşekkür ederim.
Cevap: Tebligat geldi ne istediklerini anlayamadım.
7abc deki belgeleri mahkeme ilgili yerlerden isteyecek posta masrafını yatırdığınız avanstan karşılayacaklar. Bunları siz temin etmeyeceksiniz.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
7abc deki belgeleri mahkeme ilgili yerlerden isteyecek posta masrafını yatırdığınız avanstan karşılayacaklar. Bunları siz temin etmeyeceksiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim. Usülüne uygun dilekçeyle yanıt vererek sürecin ilerlemesini sağlamamı bekliyorlar anladığım kadarıyla.
Uygun dilekçe formatı olarak şöyle bir şey buldum. Uygundur derseniz bunu yazıp adliyeye götürüp teslim edeceğim.
İSTANBUL 7. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ’NE
DOSYA NO : ......
DAVACI : ....... T.C No: ...........
DAVALI : Nüfus Müdürlüğü
KONUSU : Sayın Mahkemenizin ................ tarihli tensip zaptı gereği delillerin bildirilmesi
AÇIKLAMALAR:
Sayın Mahkemenizin ................. tarihli tensip zaptı gereği aşağıdaki tanıkları delil olarak bildiriyorum.
TANIKLAR:
1- ..................
2- ..................
Tanıklarım, mevcut soyadım ile sosyal ve iş yaşantımda yaşadığım sıkıntılar ve yanlış anlaşılmalar sebebi oluşan mağduriyetler konusunda dinletileceklerdir. Bilgilerinize arz olunur. Saygılarımla. 11.03.2016
Beyanda Bulunan (Davacı)