Telefonla dolandırıcılık sonucu açılan kamu davası
Merhaba ben telefonla dolandırıcılar tarafından sağlık danışmanlık adi altında dolandirildim.kredi kartı bilgilerini vermiştim kartımdan onayimla 199 tl çekildi daha sonra savcılığa şikayette bulundum ve bir sure sonra bir kişi hakkında kamu davası açıldı ilk duruşma yeni yapıldı sanık başka şehirde olduğu için oranın adliyesinde katıldı ve bir avukat tutmuş benim avukatın yoktu. Duruşmada basımdan geçenleri anlattım ve benim gibi dolandirilmaya çalışılan insanlarin internette yapmış oldukları yorum ve şikayetleri delil olarak sundum ve hakim 2 ay sonraya gün verdi mahkeme sonucu size ulaşır dediler.
Bu olayda eger delil yetersizliğinden veya karşı taraf kendini suçsuz gostermesinden dolayı benim acimdan olumsuz sonuçlanırsa mahkeme masraflarını ve karşı tarafın avukat masraflarını ben mi odemek zorunda kalirim edevlette taraf olarak katılan yazıyor benim icin mahkemeyi ben acmadim sadece şikayette bulundum
Ve birde avukat tutmama gerek varmı
Cevap: Telefonla dolandırıcılık sonucu açılan kamu davası
yargilama giderlerini siz odemezsiniz, karsi tarafin avukat ucreti size yuklenmez. Katilan oldugunuz icin bazi haklariniz var onlari kullanabilirsiniz ancak sizin icin olumsuz birsey yok.