Bugün son gün..İcra ve yapılandırma..Yol gösterin lütfen
Lütfen fikri olanlar acil cevap versin bugün son gün !!!
3 bankaya şu anda toplam 25.000 gibi borcum var.Bankalardan bir tanesini ödeyemedim avukata vermişler.Bu çok olan borcum yaklaşık 20.000 TL.Diğer bir bankaya 4000 TL borcum var daha doğrusu yapılandırma ile borç o rakama çıktı .Birkaç ay ödedikten sonra işsizlik nedeni ile aldığım tazminatta bitti ve ödeyememeye başladım.Şu anda yaklaşık 4 aydır ödeyemiyorum banka ile bugün görüştüm bana bugün ilk taksiti ödemem kaydı ile borcumu 5500 TL ye çıkarıp 280 TL ödeme planı çıkardılar.Belki bugünkünü bir yerlerden bulup ödeyebilirim ama işsiz olduğum için kalanını ödeyebileceğimin bir garantisi yok .Ayrıca 3000 TL olan borcum bir senede 5500 TL ye çıkmış oluyor ödeyemezsem yine artacak.Bu durumda nasıl hareket etmem gerekir.Ödeme ihtimalim zor olmasına rağmen yapılandırmam mı benim avantajıma olur.Yoksa çalışmadığım ve herhangi bir malım olmadığı için yasal sürecin işlemesini beklemem mi mantıklı olur.
Cevap: Bugün son gün..İcra ve yapılandırma..Yol gösterin lütfen
Ödeme imkanı olmayacaksa kesinlikle, kolaylık, indirim, yapılandırma adları altında taahhüde imza atılmamalıdır.Çünkü yasalarımıza göre kişi hiç bir zaman borcundan ötürü ceza evine girmez ancak taahhüt verip ihlal ederse ceza evi yolu gözükür.Bu sebeple bir aylık bir öteleme için ilerde ödenmeyecek ve hapse sebep olacak bir yola girilmesi mantıklı olmaz.