Eşimin ailesi zorla boşanma davası açtırdı. Feragat dilekçesi nasıl yazılır?
Yaklaşık 1 yıldır evliyiz. Bazı sebeplerden ötürü eşim izmir'e ailesinin yanına döndü. Ailesi beni istemediği için kıza zorla baskı yapıp boşanma davası açtırdılar. Babası avukat tutmuş ve birsürü sebeplerle uzaklaştırma kararı bile çıkarmış. Şuanda eşim yanımda ve davadan kurtulmak istiyoruz. Avukatını aradım,feragat dilekcesi yazıp ofisine fax çekmemizi istedi. Fakat eşimin avukatına güvenmiyoruz çünkü maddi masraflarını eşimin ailesi karşılıyor ve yakın arkadaşlar. Noterden vekaleti iptal edebilir eşim ancak ozaman izmir'e yani davanın açıldığı yere gidip dilekçe vermesi gerekiyor diye biliyorum. İşin en kötü tarafıda benim bir kaç eski dosyadan arantim var,onları temizlemeden karakola gidemiyorum. Ailesi beni yakalatmakla tehdit ediyor. Adliyeye veya karakola eşimi tek yollarsam ailesine haber verirler diye korkuyorum. Eşim 18 yaşında,ben 20. Ne yapmamız gerekiyor ? Bu forumda yeniyim yardımcı olursanız çok memnun olurum. Feragat dilekcesini her ihtimale karşı avukatına göndereceğiz. Ailesinin zorla dava açtırdığını yazmalimiyiz ? Veya neler yapabiliriz ? Okuyup yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederiz..
Cevap: Eşimin ailesi zorla boşanma davası açtırdı. Feragat dilekcesi nasıl yazıcaz ?
Merhaba,
Bildiğim kadarıyla karar kesinleşmeden önce dilekçe vermelisiniz.
Boşanma davası açtığınız mahkemeye giderek;
Xxx tarihinde açmış olduğum xxx dosya numaraları boşanma davamdan feragat ediyorum demeniz yeterli olacaktır.