Cevap: emlakçı dolandırıcılığı
Merhaba,
Üzülerek söylüyorum ki emlakçılar arasında bu tür kişiler olması bizim gibi işini kanunlara ve ahlaki kurallara göre yapmaya çalışan emlak müşavirlerine karşı halkımızın güven duygusunu yok ediyor. Zaten bu güven duygusu yok denecek kadar az iken. Yeni çıkacak kanun ile emlakçılar arasında olan bu tür eğitimsiz ve bilgisiz kişilerin piyasadan çıkmasını sağlayacağını umut ediyoruz. Ama bilin ki tüm emlak işi ile uğraşanlar bu tür kişilerden ibaret değildir.
1. Öncelikle emlakçının bağlı olduğu emlak odası kaydı var mıdır? Bu imzaladığınız sözleşmenin geçerliliğini etkiler. Eğer emlak odasına üye değilse ve ticaret odası kaydı yok ise sözleşme yapma, alım satım sözleşmesi yapma yetkisi yoktur.
2. Bir sözleşmenin geçerli olması için alıcı ve satıcı ile arasında ortak mutabakat olması ve bunun sözleşmede karşılıklı olarak imza altına alınmış olması gerekir. Sizin imzanızın olduğu ama satıcının imzasının olmadığını beyan ediyorsunuz. Sözleşmenin bir nüshası sizde var ise bunu kullanabilirsiniz. Yok ise temin etmeye çalışın.
3. Satıcı imzalamayacağını söylüyor ise satış gerçekleşmemiş ve gerçekleşmeyecek anlamına gelir.
Kolay gelsin...
anlıyorum. teşekkürler bilgi için. emlakçılık mı yapıyorsunuz acaba siz de?
emlak odasına üye değil ve ticaret odası kaydı yok bu insanların(!) ama bugun bana bir icra kagıdı geldi ve ne yapacagımı bilmiyorum. bende belgenin bir nüshası var.
İlamsız icra takibi sanırım. İcra dairesine gidip "benim böyle bir borcum yoktur" diye dilekçe verdiğinizde icra biter. Bunun için 1 hafta süreniz var. Süresinde itiraz edilmezse borç kesinlik kazanır. Ama siz itiraz eder de karşı taraf gerçekten böyle bir borcunuz olduğunu kanıtlarsa, bunun üstüne faiz, dava masrafları, karşı taraf avukat ücreti ve %40 ceza ödersiniz.
İmzaladığınız sözleşmede neler yazdığını bilmiyoruz. İki kişi arasında yapılmış bir sözleşme, kanunlara aykırı değilse geçerlidir.
2 kişi arasında degil. emlakcı ve alıcı var. ama evi satan kişi yok. satılan malın sahibi yokken biz neyin davasındayız.?
Siz, bir kâğıda imza attınız ve o kâğıt şu anda emlakçıda mı? O kâğıtta ne yazdığını biliyor musunuz? Ya da o kâğıdın bir kopyası sizde var mı?
Ev alım satımını karıştırmayın, o ayrı bir konu.
- - - Updated - - -
Alıntı:
kirmiziye rumuzlu üyeden alıntı
2 kişi arasında degil. emlakcı ve alıcı var. ama evi satan kişi yok. satılan malın sahibi yokken biz neyin davasındayız.?
1-emlakçı
2-alıcı
kaç kişi oluyor toplamda?
emlak alım satım sözleşmesi 3 kişi arasında değilmidir. mal sahibinin de olduğu maddeler var sözleşmede zaten. geçerli olan satış sözleşmesi bu sekilde degil midir? bende bir örnegi mevcut sözleşmenin