Borcune avukat aracılığıyla yapılandırılmasi
Merhaba. IlgileNecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Bankaya ödeyemediği kredi borcumu avukat aracılığıyla taksitlendirdm. Resimdeki belgeyi imzaladık. Ancak 2 taksitten sonra odeyemedim. Maasimda başka icra var. Bu borcum kefilliydi bundan sonra ödeyemez isem kefile birşey olur mu? Nasıl bir süreç işler?
http://i.hizliresim.com/ljvlgk.jpg
Cevap: Borcune avukat aracılığıyla yapılandırılmasi
O belgedeki taahhüdü ihlal halinde cezai sorumluluğun ne demek olduğunu biliyormusunuz?
Bana bunu imzalatirken öyle bir durumdan bahsetmedi. Bugün e-devlet ten baktığımda hakkımda açılmış icra ceza davasını gördüm. Bu durumda nasıl bir yol izlemem lazım?
Yukarıdaki belgede büyük harflerle yazan " odemedigim taktirde maasimda başka haciz olsa dahi 400 TL kesinti yapılmasına muvafakat im vardır " ibaresinin bir hükmü yok mu? Öyle bir duruma ben razıyım sonuçta.
Öncesinde, ödeme taahhüdünüzü ihlal nedeniyle 90 güne kadar hapis cezasıyla cezalandırılma ihtimaliniz mevcut.
O taahhütte başkaca haciz olsa bile 400tl kesinti kısmı için tekrar işyerinize o muvafakatinize istinaden maaş haczi yazısı göndermesi gerekecektir.
Peki hapis cezası almamak için ne yapmam gerekiyor. Günü geçmiş taksitleri ödemem yeterli mi? Odesem mahkeme süreci devam edecek mi yoksa devam eder mi?
Ödeme taahhüdüne uymayarak o anlaşmayı bozmuş durumdasınız, artık taksit değil tamamını ödemeniz gerekir normalde. Avukatla görüşün, gecikmiş taksitleri ödeyip devam etmeyi sağlamaya çalışın.
Teşekkür ederim ilk firsatta gideceğim