Sözleşme yapılmadan, 6 aya ramak kala, primimi almadan işten çıkarıldım, ne yapabilirim?
Merhabalar,
Tıbbi Satış Mümessilliği görevimi buradan teklif geldiği için sonlandırdım ve ihbar sürem dolduğunda 100'ün üzerinde çalışanı olan firmada 17 Ağustos 2015 tarihinde işe başladım. SGK girişimi bir kaç gün geç yaptıklarını belirttiler. Sanırım 19'unda girişim görünüyor. İşi kısaca özetlemek gerekirse 01.01.2016 tarihine kadar belli kıstasları karşılayan firmaların yasal olarak zorunlu geçmesi gereken hizmetlerin satışını yaptım. 6 kişi işe alınmıştık İstanbul satış ekibine. Ocak ayının sonuna doğru müşterilerin sorunları da düzeltilince artık bizle işi kalmadı ve 2'si iş bulup kendi ayrıldı. Birini Aralık gibi çıkardılar ve beni de 02.02.2016'da sözlü olarak işten çıkarıldığımı duyurdular. Ardından 17.02.2016'da şirkete gittim her şeyi teslim ettim. 02.02.2016 tarihli İhbarname'yi imzaladım. Geçmiş bordrolarımı imzaladım. Ancak Şubat bordromu ve İbraname'yi imzalamadım. Şubat maaşım 17 günlük yattı ancak daha henüz Ocak ve Şubat aylarının AGİ'leri yatmadı, muhtemelen bu hafta yatırırız dedi muhasebeci. Ayrıca Ekim ayında bizlere verilen bir kota vardı ve ben kotayı tutturmuştum. Ocak'tan sonra primler verilecek dendi. Şu an sorduğumda patronun prim vermekten vazgeçtiği söyleniyor. Bu durumda ne yapabilirim. İşten ayrılan 1 veya 2 arkadaş anca şahit olursa olur. Ne gibi haklarım doğar bu durumda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Cevap: Sözleşme yapılmadan, 6 aya ramak kala, primimi almadan işten çıkarıldım, ne yapabilirim?
Yardımcı olabilir misiniz lütfen?