Şirket müdürünün ciroladığı çekler hk.
Merhabalar, bir şirkete %30 oranında ortaktım ve müşterek yani 2 imza yetkilisiydik, fakat diğer imza yetkilisi arkadaş burada olmadığında müşterilerden gelen çekleri tek imza ile cirolayıp mal alımı yaptığımız fabrikalara veriyordum, ve onlarca bu şekilde müşteri çeki ödendi bir sorun olmadı.
Fakat geçen ay hissemi bir başkasına devrettim ve müdürlüğümüzde iptal oldu karar alındı vs.
Benim aklımı kurcalayan; tek başıma ciroladığım (fakat diğer imza yetkilisinin bilgisi dahilinde) müşteri çek ve senetleri karşılıksız çıkarsa, ödenmezse, bundan dolayı şahsi olarak sorun yaşar mıyım, çünkü ortada bir art niyet yok çekleri tek cirolayıp kendime kullansam evet sorun olurdu fakat hepsi fabrikada hepsinin tahsilat makbuzu vs var. Şirketin kendi çek ve senetlerinde asla tek imza yok hepsi çift imza ile keşide edip kullanıldı ve hepsi ödendi. Fakat müşteri çeklerinin bazılarında tek imza var,
Sorum şu ; tek imza ile ciroladığım müşteri çek ve senetleri döndüğünde bu benim başımı ağrıtır mı, yani şahsi olarak sorun yaşar mıyım? Lütfen bilgili arkadaşlar konu ile ilgili beni bilgilendirebilir mi?
Cevap: Şirket müdürünün ciroladığı çekler hk.
İmzaladığınız çeklerle ilgili hizmet/mal alındıysa zaten bundan şirket sorumludur. Yeter ki çekler bu amaçla düzenlenmiş ve kullanılmış olsun... Zaten çekleri verdiğiniz kişilerin tek imza mı, çift imza mı bilmesi de mümkün değil.